Automatische bandencontrole door Drive over Reader van ‘Kies de Beste Band’

Laatste update 17 mei 2019 Leestijd: 3 min

Binnen de campagne ‘Kies de Beste Band’ is er deze week een pilot gestart met het automatisch meten van bandenspanning en profieldiepte van personenauto’s. Bij een GAMMA-vestiging in Den Haag kunnen automobilisten over een plaat met sensoren rijden en daarna een analyse van de staat van de banden ontvangen. Deze ‘Drive over Reader’ is een innovatie van Goodyear en is een Europese primeur.

De Drive over Reader van Goodyear controleert tijdens het er overheen rijden zaken als bandenspanning, banden profieldiepte en uitlijning van de wielen. De automobilist kan dan aan de hand van een uitdraai meteen zien of de banden opgepompt moeten worden en of het tijd wordt om ze te laten vervangen. “Hoe mooi zou het zijn als je straks als automobilist bijvoorbeeld bij het tanken direct de staat van je banden kan zien op een display”, zegt Peter Nobel van Goodyear.

In het ‘Kies de Beste Band’-programma zijn onder andere het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, BOVAG, VACO, RAI Vereniging en ANWB vertegenwoordigd. Innovatieve automatische bandenmeetsystemen ondersteunen automobilisten bij het regelmatig controleren van hun bandenspanning. Iets wat elke twee maanden moet gebeuren, maar vaak wordt vergeten.

Zestig procent op te lage spanning

Een kleine honderd automobilisten grepen bij de aftrap van de pilot de mogelijkheid aan om over de Drive over Reader te rijden en een groot deel daarvan was verrast dat hun banden lang niet altijd in optimale conditie waren. Circa zestig procent van de auto’s reed op banden met een te lage spanning. Ter plaatse werden deze direct op de correcte spanning gebracht. Er was ook waardering dat GAMMA de mogelijkheid bood voor deze service. “We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de verkeersveiligheid. En dat kan al heel eenvoudig door de service te bieden dat automobilisten hun banden hier kunnen laten controleren en op de juiste spanning laten brengen”, geeft Eric Jan Schipper, manager Compliance services & Public affairs van GAMMA aan.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring