5 redenen om het 100% onderhouden-label te gebruiken

Laatste update 09 mei 2019 Leestijd: 2 min

De meeste van uw (occasion)klanten hebben één ding gemeen: zij zoeken naar zekerheid, een auto waar ze voorlopig geen ‘gedoe’ mee hebben en op die manier de juiste keuze maken. De Stichting 100% onderhouden biedt autokopers die zekerheid. In dit bericht leest u welke voordelen het gebruik van 100% onderhouden nog meer heeft.

  1. 100% onderhouden geeft de autokoper extra zekerheid. Het label laat aan de klant zien dat de auto een sluitende onderhoudshistorie heeft en is gecontroleerd door een 100% onderhouden-expert. Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn om bijna duizend euro extra te betalen voor een auto met een aantoonbare, volledige onderhoudshistorie.
  2. Auto’s met een 100% onderhouden-label verkopen sneller. In 2018 verkochten auto’s met het 100% onderhouden-label dertig procent sneller dan gemiddeld. Het aantal stadagen was gemiddeld 35 dagen, tegenover 51 stadagen van auto’s zonder dit label.
  3. Gebruik van 100% onderhouden kost weinig extra werk. Het label is eenvoudig aan te vinken in uw occasionsysteem. Uw medewerker volgt een webinar van veertig minuten en is na een positieve afronding 100% onderhouden-expert, waarna hij/zij dit label mag toekennen aan auto’s binnen uw bedrijf.
  4. Het label wordt getoond op de grote occasionwebsites. Het label is te zien op bijvoorbeeld viaBOVAG.nl, AutoScout24, Auto Trader, Autokopen.nl en Autowereld.nl.
  5. Ook toe te kennen aan importauto’s. Hiermee geeft u ook kopers van een geïmporteerde auto extra zekerheid dat de auto een betrouwbare onderhoudshistorie heeft.
BOVAG onderschrijft de doelstelling van 100% onderhouden en gelooft in de meerwaarde ervan. Wilt u meer weten? Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring