23 mei: ga stemmen voor een stevige stem in de EU

Laatste update 14 mei 2019 Leestijd: 3 min

Gaat u naar de stembus voor de EU-parlementsverkiezingen op 23 mei? Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, waarvan ook BOVAG lid is, raden u aan om dat wel te doen. Een sterke Nederlandse vertegenwoordiging in Brussel is namelijk essentieel om goede grensoverschrijdende afspraken te maken over bijvoorbeeld het klimaat en de handel. Ook data- en franchisewetgeving worden daar gemaakt. Voor uw eigen belang als mobiliteitsondernemer is het dus goed om te gaan stemmen.

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn in aanloop naar de Europese verkiezingen, een nieuwe campagne gestart: 'EU: waarde in de wereld'. Met de campagne willen de ondernemersorganisaties benadrukken dat zij geloven in het belang, de kracht en de toekomst van de EU. “De uitdagingen waar we in Europa met elkaar voor staan kunnen we immers alleen gezamenlijk oplossen. Van klimaat tot migratie en van veiligheid tot het bieden van tegenwicht aan de VS en China: dit kan alleen op EU-niveau”, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Eenduidige regels in de EU

De voorzitters van beide organisaties, Jacco Vonhof en Hans de Boer, hebben in een open brief naar de EU een top-vijf van zaken benoemd die de Europese Unie op moet pakken. Daarin noemen ze expliciet de noodzaak om eenduidige EU-regels af te spreken op de terreinen waar dat nodig is. Punt twee uit de brief luidt: “(…) Nieuwe technologieën die morgen ons dagelijks leven bepalen zoals zelfrijdende auto’s kunnen ook beter door één EU-regel dan door 28 uiteenlopende nationale voorschriften geregeld worden. Dáár ligt nog altijd hét unique selling point van de EU. Mkb-ondernemers verwachten van de EU verder een duidelijk antwoord op hun zorgen: zoals een veel betere handhaving van de interne marktregels en een gelijk speelveld. En beleid dat rekening houdt met hun maat en mogelijkheden.”


In de campagnebrochure ‘EU: waarde in de wereld’ presenteren VNO-NCW en MKB-Nederland hun visie op wat er volgens ondernemers de komende jaren nodig is ‘zodat we een sterk, welvarend en vooral ook open Europa houden’.

Bekijk hier een overzicht dat VNO-NCW maakte van de lijsttrekkers van de EU-verkiezingen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring