Uitgangspunten accijnsteruggaafregeling (bio-)LNG

Laatste update 29 maart 2019 Leestijd: 2 min

De nieuwe uitgangspunten voor de accijnsteruggaafregeling (bio-) LNG zijn bekend. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat presenteerde deze tijdens het symposium ‘De toekomst van LNG/Bio-LNG en het Klimaatakkoord’ op 27 maart. De nieuwe uitgangspunten zijn als volgt: 

  • (Bio)-LNG: € 125 per 1.000 kg 
  • Periode: 2019 – 2020 – 2021 
  • Ingangsdatum: 1 januari 2019 – met terugwerkende kracht 
  • Daarnaast worden de mogelijkheden tot de productie van Bio-LNG onderzocht 
Vorige maand werd al bekend dat de LNG-accijnsteruggaafregeling behouden blijft tot in elk geval 2020. BOVAG heeft zich hier samen met onder andere RAI Vereniging en LNG Platform hard voor gemaakt. Zij willen hiermee transportondernemers tegemoetkomen die hierin hebben geïnvesteerd en voorkomen dat de ontwikkeling van bio-LNG stagneert.

Het ministerie van Financiën gaf vorig jaar aan wegens ‘onvoldoende doelmatigheid’ de accijnsteruggaveregeling per 1 januari van dit jaar af te schaffen. In november stuurden BOVAG en RAI Vereniging een brief aan de Tweede Kamer waarin ze een dringende oproep deden om de accijnsteruggaveregeling alsnog voort te zetten. Deze brief leidde tot kritische Kamervragen aan staatssecretaris Snel en een debat dat op 13 februari plaatsvond. De inspanningen bleken succesvol, de regeling blijft in elk geval tot 2020 behouden. De voorzetting komt niet vanuit het ministerie van Financiën maar vanuit Infrastructuur en Waterstaat.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring