Tijdelijke oplossing werkplaatskaart digitale tacho in de maak

Laatste update 22 maart 2019 Leestijd: 2 min

Nadat BOVAG samen met enkele andere organisaties vorige week een brandbrief stuurde aan minister Cora van Nieuwenhuizen van I&W om aan te dringen op uitstel van de wettelijke introductiedatum van de slimme tachograaf vanwege de leveringsproblemen van de werkplaatskaarten wordt nu door BOVAG, RAI Vereniging, ministerie en Kiwa hard gewerkt aan een tijdelijke oplossing.



Aad Verkade, branchemanager BOVAG Truckdealers: “We hebben goede hoop dat we met een werkbare tijdelijk oplossing komen, maar hoe die er uit gaat zien, is nog onduidelijk. Er zijn meerdere mogelijkheden. Daarbij kijkt het ministerie ook over de grenzen. Links om of rechtsom moet die tussenoplossing er snel komen. En ook de andere partijen, inclusief ministerie en Kiwa (waar de leveringsproblemen zitten) zijn goed doordrongen van de ernst en de urgentie van de situatie. We werken constructief samen.”

Duizenden nieuwe vrachtauto’s en bussen dreigen niet te kunnen worden afgeleverd en ingezet doordat Kiwa, de door de overheid aangewezen uitgifte instantie voor de Nederlandse markt van de kaarten, een vertraging heeft van twee maanden in de levertijd van de nieuwe werkplaatskaarten.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring