SCIOS Scope 10-inspectie verplicht bij branddekking Bovemij

Laatste update 21 maart 2019 Leestijd: 2 min

Verzekeringen met een branddekking van Bovemij vereisen een SCIOS Scope 10-inspectie. Dit is een technische keuring van de elektrische installatie in een pand door een onafhankelijke en erkende SCIOS Scope 10-gecertificeerde installateur. Niet verzekerd bij Bovemij? Controleer in de algemene polisvoorwaarden van uw verzekering of hierover inspectie-eisen zijn opgenomen.

Bij een bedrijfsbrand is in vijfendertig procent het falen van de elektrische installatie de boosdoener. Het regelmatig laten checken van deze installatie kan een defect met brand als gevolg voorkomen. Om die reden stelde Bovemij een regelmatige inspectie van de elektrische installatie verplicht. Sinds begin dit jaar moet een inspectierapport van een SCIOS Scope 10-inspectie kunnen worden overlegd om aanspraak te kunnen maken op de branddekking van Bovemij.

De inspectie

Bij een SCIOS Scope 10-inspectie wordt gekeken naar brandrisico’s van het elektrisch materieel en elektrische apparaten. Het onderzoek bestaat uit drie onderdelen. Een inspecteur start met een visuele inspectie van de elektrische installatie en elektrisch apparatuur. Dan volgen infraroodopnamen van verdeelkast(en) wanneer alle elektrische apparatuur is ingeschakeld. Het derde onderdeel bestaat uit metingen en beproevingen. Hierbij worden bijvoorbeeld de aardlekschakelaars gemeten en getest. Afhankelijk van de staat en leeftijd van de elektrische installatie is de keuring drie tot vijf jaar geldig. Het is aan de verzekerde om de inspectie ook daadwerkelijk te laten uitvoeren.
Lees meer hierover in de BOVAGKrant van april 2019,

Informatie

Meer weten over de SCIOS Scope 10-inspectie? Kijk dan op mijnondernemersportaal.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring