Op deze vijf vragen krijgt u antwoord op het BOVAG en KCI Jaarcongres

Laatste update 22 maart 2019 Leestijd: 4 min

BOVAG Caravan- en Camperbedrijven en KCI trappen het kampeerseizoen op maandag 1 april af met het jaarcongres. Deze dag krijgt u antwoord op belangrijke vragen over schadeherstel, kwaliteit, lobby, promotie en personeel. Stap even uit de drukte van uw bedrijf en kom naar Sportcentrum Papendal in Arnhem, want het programma loont zeker de moeite om te komen. Lees hieronder welke thema’s er op de agenda staan én welke sprekers u daar meer over vertellen. Meld u vandaag nog aan!

1. Hoe ziet de toekomst van schadeherstel eruit en wat betekent dit voor caravan- en camperbedrijven?

Op het podium: 

  • Toine Beljaars: hij is voorzitter van BOVAG Schadeherstelbedrijven en vanwege zijn jarenlange ervaring in de verzekeringsbranche begrijpt hij als geen ander hoe daar de hazen lopen.
  • Theo de Jong, eigenaar van camperbedrijf Mobiledrome & Partners in Oud Gastel en De Vossenhoek Caravan & Recreatie in Rucphen.

2. Hoe houden we kwaliteit van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven op peil, en wat gaat er veranderen?

Op het podium:
  • Maarten Mastop, branchemanager bij BOVAG. Hij vertelt over welke plannen er liggen om de steekproefcontroles voor de BOVAG Onderhoudsbeurt te wijzigen, wat de resultaten van de pilot zijn en wat dit caravan- en camperbedrijven gaat opleveren.
  • Mario Rovers van Aboma, de keuringsinstantie waar BOVAG al mee samenwerkt voor onder andere het BOVAG Laadklepkeurmerk. 
  • Taco Smit, eigenaar van Buikema Stalling en Onderhoud in Kampen, heeft meegewerkt aan de pilot en deelt zijn ervaringen.

3. Hoe zet BOVAG de belangen van caravan- en camperbedrijven bij landelijke en Europese politici op de agenda?

Op het podium:
  • Rogier Kuin, manager Public Affairs bij BOVAG, en Jan Bessembinders, specialist Milieu & veiligheid bij BOVAG vertellen over welke onderwerpen BOVAG zich inzet in de lobby. Denk aan de toekomstige brandstofmix, milieuzoneringen, autobelastingen en uitstoottestmethodes (voor campers).

4. Wat zijn de plannen voor viaBOVAG.nl, hoe werkt BOVAG via campagnes aan de profilering van de kampeerbranche en wat kunnen we gezamenlijk doen om ons marktaandeel de komende jaren te vergroten?

Op het podium:
  • Robert Molenkamp, adjunct-directeur van viaBOVAG.nl, vertelt meer over dit initiatief van BOVAG én praat ons bij over de toekomstplannen voor dit consumentenplatform, ook voor de kampeerbranche. 
  • Maarten Mastop, branchemanager bij BOVAG, en Anneke van de Kamp, BOVAG-communicatieadviseur, over marktcijfers en de nieuwste consumentencampagnes die BOVAG doet om aangesloten caravan- en camperbedrijven op de kaart te zetten.

5. Hoe werken we aan voldoende instroom in de branche en wat kunt u als ondernemer zelf doen om uw huidige personeel vast te houden?

Op het podium:
  • Joyce Verkerk, adviseur van het opleidingsfonds in de branche (OOMT), geeft concrete tips om personeel te binden en boeien. 

Meld u aan!

Op 1 april bent u vanaf 14.00 uur van harte welkom in Sportcentrum Papendal, waar het programma om 14.30 uur gezamenlijk met KCI wordt afgetrapt. Daar krijgt u bijvoorbeeld de nieuwste cijfers uit de Kampeermonitor 2019 gepresenteerd. Na een energiek BOVAG-programma komt iedereen weer bij elkaar voor een gezamenlijke afsluiting met slotspreker Paul Smit. Om 18.45 uur staat het diner klaar en is er volop tijd om na te praten. Na afloop krijgt u een goedgevulde goodiebag naar huis, met onder meer de nieuwe onderhoudsbeurtposter, een informatiepakket over energiebesparende maatregelen, nieuw promotiemateriaal voor de onderhoudscampagne en overzicht van alle producten en -diensten die BOVAG heeft voor caravan- en camperbedrijven.

Meld u direct aan

Lees meer over het programma

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring