Online scan: wat maakt uw rijschool uniek?

Laatste update 01 maart 2019 Leestijd: 3 min

In een dynamische en concurrerende branche als die van rijscholen heeft de klant enorm veel keuze. Bedrijven die zich goed weten te onderscheiden zijn het succesvolst. U moet namelijk meer dan ooit duidelijk maken wat u de klant te bieden heeft en wat uw bedrijf uniek maakt. Ook in een tijd van hoogconjunctuur. Vul de scan op rijscholen.jester.nl en ontdek waar de focus, sterke punten en kracht van uw rijschool ligt.

Het is belangrijk voor u als rijschoolhouder om keuzes te maken en focus aan te brengen. Deze focus kan liggen op één van de drie volgende gebieden:
  1. Efficiëntie. Deze rijscholen doen er alles aan om de klant gemak te bieden tegen een scherpe prijs. Vaak gaat dit gepaard met een standaardaanbod dat uitblinkt in prijs-kwaliteitverhouding.
  2. Ontzorging. Dit type bedrijven richt zich op de vraag van een specifieke klant of klantsegment. Ze regelen alles voor die klant en leveren maatwerk. Standaardoplossingen zul je bij hen vaak niet vinden.
  3. Innovatie. Voortdurend werken aan expertise en de nieuwste methoden, snufjes en voertuigen inzetten staat centraal bij deze rijscholen. Zij willen vaak als vernieuwer of dé autoriteit gezien worden. Zij richten zich op klanten die bereid zijn daar eventueel ook wat meer voor te betalen.
Misschien wilt u als ondernemer uitblinken op alle drie de gebieden. In de basis zou u alles ook een beetje in de vingers moeten hebben. Maar het echte verschil kunt u maken door duidelijk te richten op één van de focusgebieden en daar ook echt de rijschool naar te organiseren.

Aan de slag

De online scan is onderdeel van het onderzoek dat Jester Strategy in opdracht van BOVAG heeft gedaan naar trends en ontwikkelingen in de rijscholenbranche. Dit werd gepresenteerd op het jaarcongres van 3 december. De resultaten en ideeën hoe als ondernemer hierop in kunt spelen vindt u in de rapportage ‘Sturen op succes’. Ook staat er meer in over de focusgebieden en hoe u hiermee kunt werken. Download hieronder de rapportage (exclusief voor BOVAG-leden) of ga direct naar rijscholen.jester.nl om de scan in te vullen."Het is een prima tool! Met behulp van de scan heb ik inzicht gekregen in dat we nog beter willen worden in ontzorgen, met daarbij oog voor efficiëntie. Ik weet wat ik te doen heb. Aan het eind van het jaar vullen we hem opnieuw in, dan kunnen we meten wat de vorderingen zijn.” Christian van Langen, eigenaar Verkeersschool Kennedy

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring