Update: uitbreiding BOVAG-familie met caravan- en camperschadeherstel

Laatste update 07 juni 2019 Leestijd: 2 min

De afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven krijgt per 1 januari 2020 een sectie Caravan- en camperschadeherstel, net als de sectie Ruitschadeherstel die sinds 2018 bestaat. In Bunnik wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. Bent u caravan- en camperschadehersteller? Direct na de zomer kunt u het lidmaatschap aanvragen, dan ontvangen alle leden van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven een uitgebreid informatiepakket.

De uitbreiding van de BOVAG-familie met caravan- en camperschadeherstel is een logische stap. BOVAG-leden zijn hierdoor allereerst niet meer afhankelijk van een dubbel lidmaatschap van FOCWA voor schadeactiviteiten. Bovendien heeft de afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven inmiddels een volwassen omvang gekregen en we willen dat ook caravan- en camperschadeherstellers meeprofiteren van de voordelen en de belangenbehartiging van deze afdeling. Werken aan een eerlijk speelveld voor zowel ketens als individuele bedrijven is één van de speerpunten, ook voor caravan- en camperbedrijven wordt dat steeds relevanter als we kijken naar trends en ontwikkelingen in de branche.

Een gezamenlijke branchenorm

Misschien heeft u het in de media voorbij zien komen? BOVAG en FOCWA hebben één gezamenlijke branchenorm vastgesteld voor ruitschadeherstelbedrijven. Deze norm is formeel ondergebracht in de Stichting Branchenormering Schadeherstel en is per 1 juni 2019 van kracht. Vorige week hebben BOVAG en FOCWA de branche daarover geïnformeerd via een persbericht. Ook voor de caravan- en camperherstel is één branchenorm in de maak, het is de intentie om deze eveneens onder te brengen in de genoemde stichting. Hiermee ontstaat dan een gelijk speelveld binnen de branche en borgen we als brancheverenigingen over de volle breedte de uniforme kwaliteit.

Heeft u nu al vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Maarten Mastop, branchemanager van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. Dat kan per e-mail naar maartenmastop@bovag.nl en telefonisch via (030) 659 52 30. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring