Nieuwe salaristabel voor de cao tankstations en wasbedrijven per 1 juli 2019

Laatste update 19 juni 2019 Leestijd: 2 min

Met ingang van 1 juli aanstaande wordt de salaristabel voor bedrijven die vallen onder de cao voor tankstations en wasbedrijven aangepast. Dit heeft te maken met een wijziging van de Wet Minimumloon (WML). Per die datum hebben werknemers vanaf 21 jaar namelijk recht op het WML. Dat is nu nog vanaf 22 jaar.

Bovendien wordt elk jaar op 1 juli een nieuw minimumloon vastgesteld. Dit nieuwe WML-bedrag is ook meegenomen in onderstaande tabel. De dikgedrukte bedragen zijn de bedragen die zijn gewijzigd. Deze wijziging is echter niet opgenomen in de salaristabel in het cao-boekje. De salaristabel in het cao-boekje is dus niet meer actueel.

De nieuwe salaristabel komt er als volgt uit te zien:


Loontabel-tank-en-was-per-1-juli-2019.jpg

Vanwege de wijziging van het WML hebben werknemers in verschillende functiegroepen in dezelfde leeftijdscategorie dus recht op dezelfde beloning. U kunt ervoor kiezen om deze salaristabel te volgen. Maar aangezien de cao een minimumcao betreft, staat het u ook vrij om uw medewerkers boven de cao te belonen.

Functiejarentabel

De wijziging van het WML heeft ook effect op de functiejarentabel per 1 juli 2019. Het dikgedrukte bedrag is gewijzigd. De actuele tabel ziet u hieronder:

Functiejarentabel-tank-en-was-per-1-juli-2019.jpg

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring