BOVAG en RAI vormen taskforce BPM vanwege WLTP en klimaatakkoord

Laatste update 07 juni 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG en RAI vereniging zijn er niet gerust op dat de overheid de komende tijd de juiste beslissingen neemt inzake de BPM en WLTP en hebben daarom een BPM-tasforce opgericht, waarin de lobbykracht gebundeld wordt.

Wat staat er te gebeuren qua BPM? Enerzijds is het niet ondenkbaar dat staatssecretaris Snel blijft weigeren om de belofte van budgetneutraliteit bij invoering WLTP in te lossen. Anderzijds weten we dat de BPM-knop een heel verleidelijke knop is om aan te draaien bij het concretiseren van de diverse plannen uit het Klimaatakkoord. Om die redenen hebben BOVAG en RAI Vereniging de Taskforce BPM opgericht. De twee brancheorganisaties bundelen de lobby-krachten om op die manier mogelijk BPM-onheil af te wenden. 

Belofte

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën komt deze maand eindelijk met meer informatie over wat hij met de BPM in relatie tot de WLTP wil. De derde fase van het TNO-onderzoek naar de BPM-effecten van WLTP-introductie, waarop Snel tot dusver wachtte, wordt namelijk ook in juni afgerond. Zoals bekend, willen BOVAG en RAI Vereniging staatssecretaris Snel houden aan de belofte van zijn voorganger Wiebes dat invoering van WLTP onder de streep niet mag leiden tot meer BPM-inkomsten voor de schatkist. Het is voor de branche en autokopers van het grootste belang dat hierover snel duidelijkheid komt.

Optrekken

Het kabinet laat daarnaast waarschijnlijk nog voor het zomerreces (vanaf 5 juli) weten welke maatregelen rond het klimaatakkoord genomen gaan worden. Daar zullen waarschijnlijk ook maatregelen inzake autobelastingen bij zitten. Ook dat vergt gezamenlijk optrekken van BOVAG en RAI Vereniging in Den Haag.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring