Reminder: Vervang tijdelijke, Kroatische werkplaatskaarten op tijd

Laatste update 05 juli 2019 Leestijd: 2 min

De tijdelijke Kroatische werkplaatskaarten zijn geldig tot 15 juli 2019. KIWA levert niet automatisch een nieuwe kaart ter vervanging van de tijdelijke kaart. Daarom is het belangrijk dat u voor de personen in het bezit van een tijdelijke kaart tijdig een nieuwe kaart aanvraagt bij KIWA. Deze aanvraag kan op het portal van KIWA worden gedaan op de gebruikelijk wijze. Let op: bij aanvraag dient u te kiezen voor een nieuwe aanvraag en niet voor de optie ‘verlengen’.

Zoals bekend, was er een probleem met de uitlevering van G2 werkplaatskaarten voor het werken aan de slimme tachograaf. Om de periode te kunnen overbruggen tot het moment dat goedgekeurde Nederlandse kaarten leverbaar zouden zijn, is ervoor gekozen tijdelijke Kroatische werkplaatkaarten uit te leveren. In principe zijn per bedrijf twee van deze kaarten beschikbaar gemaakt.

Na de levering van de tijdelijk Kroatische werkplaatskaarten is voor een periode gebruik gemaakt van werkplaatskaarten uit het Verenigd Koninkrijk (Engeland/UK). Deze kaarten hebben de normale geldigheid van 1 jaar en hoeven dus niet tussentijds vervangen te worden door een Nederlandse kaart.

De verwachting is dat KIWA vanaf 10 juli de officiële Nederlandse werkplaatskaarten gaat uitleveren. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring