Generatiepact cao Carrosseriebedrijf niet meer geldig met ingang van 1 juni 2019

Laatste update 31 juli 2019 Leestijd: 2 min

Op 1 juni 2019 liep de cao voor het Carrosseriebedrijf af. Daardoor geldt de Generatiepact-regeling zoals opgenomen in de cao ook niet meer per die datum. De cao voor het Carrosseriebedrijf geldt voor BOVAG Schadeherstel-, Ruitschadeherstel- en Poetsbedrijven.

Het Generatiepact is een regeling die oudere medewerkers in staat stelt minder uren te werken met volledig behoud van pensioenopbouw. Zo kunnen zij op een gezonde manier tot aan hun pensioen aan het werk blijven. Bij deelname aan het Generatiepact wordt het ingeleverde loon van de werknemer voor 50 procent gecompenseerd door de werkgever.

In de cao is afgesproken dat het Generatiepact een pilot is. Dat betekent dat deze regeling alleen geldig is tijdens de looptijd van de cao. Maar de cao is afgelopen op 1 juni van dit jaar. Daardoor geldt de Generatiepact-regeling niet meer. Er is nog geen nieuwe cao afgesloten.

Op dit moment kunnen er dus geen subsidieverzoeken meer worden ingediend voor het Generatiepact. Het is ook niet mogelijk om een nieuwe deelnemer aan te melden. Deelname aan het Generatiepact die is ingegaan voor 1 juni 2019 blijft in stand, ook na het aflopen van de cao en de pilot. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring