Testers gezocht voor nieuw, verplicht overheidsloket energiebesparing

Laatste update 31 januari 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG zoekt ondernemers, die het online loket willen testen waarin ondernemers hun energiebesparende maatregelen moeten gaan registreren. Dit eLoket wordt komend voorjaar gelanceerd, maar om het melden zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt de overheid een testmiddag voor ondernemers aan. De testmiddag vindt op maandag 4 maart plaats bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Voordeel van deelname is dat u precies weet wat er binnenkort op u afkomt en u kunt een bijdrage leveren aan een ondernemersvriendelijk loket.

Het is al jarenlang wettelijk verplicht voor bedrijven om energie te besparen. Hier leest u meer over in het dossier Energiebesparing. Is het nu nog gebruikelijk dat milieu-inspecteurs bij u langskomen om te controleren welke energiebesparende maatregelen u neemt, vanaf dit voorjaar gaat dit veranderen. Bedrijven krijgen vanaf dan informatieplicht, waarbij zij hun maatregelen moeten registreren in een online overheidsloket. Om aan de informatieplicht te kunnen voldoen, moet dit eLoket natuurlijk wel goed werken – vandaar dat de overheid ondernemers wil laten testen.

Aanmelden

BOVAG zoekt drie ondernemers die willen testen. Heeft u een autobedrijf, schadeherstelbedrijf, tankstation of autowasbedrijf en wilt u meedoen aan de testmiddag? Dan kunt u zich aanmelden via specialist milieu & veiligheid Jan Bessembinders via janbessembinders@bovag.nl of (030) 659 54 03. Het testen vindt plaats op maandag 4 maart van 15.00 tot 18.00 uur bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan de Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring