Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven: “focus op de kracht van de fietsretail”

Laatste update 15 februari 2019 Leestijd: 3 min

Ruim 200 mensen kwamen op 11 februari naar het jaarcongres van BOVAG Fietsbedrijven bij Inn Style in Maarssen. Het congres draaide om de kracht van het fietsbedrijf, oftewel ‘de vent in de tent’. Op het programma stonden onderwerpen als Mobility as a Service, gastvrijheid, rendement en personeel. Heeft u deze dag gemist? Of wilt u de informatie nog eens nalezen. Op deze pagina vindt u de belangrijkste punten en links.

Branchemanager Christa Grootveld en afdelingsvoorzitter Maarten Akkers startten het congres met het bijpraten van de bezoekers over actualiteiten in de fietsbranche en bij BOVAG. Grootveld is naast branchemanager BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven sinds juli 2018 ook branchemanager van de afdeling Fietsbedrijven. Afgelopen tijd heeft ze nader kennisgemaakt met de fietsbranche: “ik zie heel veel passie en betrokkenheid”.

Ondernemers kijken positief naar 2019, ook al komt er veel op fietsretailers af. Grootveld: “Retailers staan middenin de veranderingen die fietsfabrikanten zo’n twee à drie jaar geleden hebben ingezet. Ook zijn er talloze ontwikkelingen om ons heen, die invloed hebben op de fietsbranche en op ondernemerschap. Het speelveld overzien is lastig, BOVAG en de dealerverenigingen helpen daarbij. De komende tijd focussen we op de positieve kant van de fietsretail. Daarom is als thema bewust ‘de kracht van het fietsbedrijf’ gekozen. Door je kracht en die van je bedrijf te ontdekken en verder te ontwikkelen ben je makkelijker in staat om keuzes te maken voor de toekomst.” Meer weten over wat BOVAG het komend jaar voor fietsbedrijven doet? Klik dan hier.

Programma

Ondernemer, professor én trendwatcher Deborah Nas vertelde over trends en ontwikkelingen, met name op het gebied van mobiliteit en innovatie. Ze liet de nieuwste concepten op het gebied van mobiliteit zien, variërend van deelfiets tot elektrische step, en van fietsabonnement tot de nieuwste mobiliteitsapps.

Naast het plenaire gedeelte, werden er in kleinere groepen praktische workshops gegeven over rendement, personeel en gastvrijheid. Bekijk hier de tips uit deze sessies.

Gastvrijheidsgoeroe Willem Reimers sloot het congres af met waardevolle eyeopeners op het gebied van gastheerschap, met voorbeelden uit zijn eigen loopbaan als directeur van diverse hotels. Maar ook over zijn ervaringen bij zijn plaatselijke fietsenwinkel. Zijn belangrijkste tips leest u hier.

Informatiemarkt

Tijdens en na het programma was er volop tijd om te netwerken met collega-ondernemers en om de informatiemarkt te bezoeken. Daar stonden bijvoorbeeld de specialisten van BOVAG Ledenadvies klaar om vragen van leden te beantwoorden. Ook presenteerden ENRA, BOVAG Bedrijfsadvies, BOVAG Ledenwinkel, Innovam, H&L Accountants, OOMT en Tweewieler Academy zich daar.

Het congres werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ENRA.

Verder lezen:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring