Coulanceregeling van BOVAG voor gedupeerde leerlingen van Rijschool Rijcomfort

Laatste update 14 januari 2020 Leestijd: 2 min

Leerlingen die lesgeld vooruit betaald hebben aan Rijschool RijComfort te Wormer en nog lessen te goed hebben, maar die niet meer krijgen, worden door BOVAG tegemoet gekomen.

Met het overlijden van heer Mannoesingh van RijComfort Rijopleidingen te Wormer op 27 juni 2019 was er een onduidelijke situatie ontstaan voor de leerlingen van deze rijschool. BOVAG heeft getracht uit te zoeken of en hoe het verder gaat met Rijschool Rijcomfort. De rijschool is volgens de inschrijving Kamer van Koophandel een eenmanszaak. De nabestaanden van de ondernemer hebben via een rechter de erfenis laten verwerpen. En hierdoor is de kwestie in een impasse geraakt.
 
BOVAG wil leerlingen die nog lessen tegoed hebben onverplicht, en dus uit coulance, een voorstel doen om leerlingen een bedrag tot maximaal € 454,- te betalen tegen finale kwijting ten opzichte van BOVAG. Dit is het bedrag van de nakomingsgarantie van BOVAG Rijscholen. Staat er een lager bedrag open, dan wordt er minder uitgekeerd.
 
Leerlingen dienen aan te tonen dat ze nog (rij)lessen en/of examens van RijComfort of bijbehorende franchisenemer te goed hebben. Onder meer met behulp van de volgende documenten:
  • Bewijs van betaling (scan van een bankafschrift)
  • Factuur RijComfort/ franchisenemer
  • Leskaart, dan wel uitdraai van de digitale leskaart
  • Scan van de lesovereenkomst
  • Overzicht over de hoeveelheid rijlessen eventueel tussentijdse toets, theorie-examen, praktijkexamen die nog open staan en de berekening van het nog open staande bedrag.
Leerlingen die BOVAG wist te traceren, hebben een brief gekregen en de mogelijkheid om binnen 30 dagen te reageren. Leerlingen die niet door BOVAG getraceerd zijn, hebben tot 29 februari 2020 om zich bij BOVAG te melden. Daarna verloopt het coulance-aanbod.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring