Bijeenkomst nieuwe emissietest WLTP voor bestelauto's

Laatste update 29 augustus 2019 Leestijd: 2 min

Wat zijn de consequenties van de nieuwe emissietest WLTP voor de op- en ombouw van bestelauto’s? BOVAG legt het samen met RAI Vereniging uit op een informatiebijeenkomst hierover tijdens de beurs Transport Compleet op 5 september in de Evenementenhal in Gorinchem. De bijeenkomst is van 10.30 tot 14.00 uur en aanmelden kan hieronder.

WLTP, de wereldwijde CO2-testprocedure, stelt dat vanaf 1 september van dit jaar vrijwel voor alle opbouw van een basisvoertuig officieel een nieuwe CO2-berekening moet worden gemaakt. Pas met deze totaalberekening kan het voertuig worden aangeboden bij de RDW voor de eerste registratie. Het grootste verschil met de oude situatie is dat niet langer de standaard CO2-uitstoot van het basisvoertuig wordt geregistreerd maar de totale emissie na de op- of ombouw.

De uiteindelijke waarde moet worden berekend met een rekenmodel van de fabrikant of importeur. Veranderingen die van invloed zijn op de CO2-uitstoot zijn: gewicht, luchtweerstand en rolweerstand. Dit alles zal moeten vallen binnen de normen die de fabrikant zelf stelt omdat deze in Europees verband wordt afgerekend op zijn totale CO2-uitstoot.

Praktijk

Hoe dit alles in de praktijk zal werken, komt aan bod op de bijeenkomst van BOVAG en RAI op 5 september. De organisaties geven een huidige stand van zaken van wetten en regels, van het overleg dat zij regelmatig voeren met de RDW, over de uitzonderingen, de procedure en een eventuele overgangsperiode.
De bijeenkomst is van 10.30 tot 14.00 uur en is inclusief lunch.

Aanmelden informatiebijeenkomst WLTP

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring