Vervolg succesvolle samenwerking BOVAG-rijscholen en NKC; uitbreiding met C1-opleiding

Laatste update 18 april 2019 Leestijd: 2 min

Meer dan zevenhonderd leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) hebben sinds de start van de pilot in 2017 de NKC-camperrijvaardigheidstraining succesvol doorlopen bij een BOVAG-rijschool. Een prachtig resultaat en de interesse onder NKC-leden blijft groeien. BOVAG en de NKC hebben de training samen met de deelnemende rijscholen geëvalueerd en verbeterd, en het aanbod uitgebreid met een C1-rijopleiding voor NKC-leden.

De rijvaardigheidstrainingen voorzien duidelijk in een behoefte en de toenemende vraag ernaar vroeg om de volgende stap in efficiëntie en kwaliteit. Op basis van de evaluatie is daarom het volgende veranderd:

  • Er is een nieuw draaiboek voor de praktijkoefeningen van de deelnemers.
  • De theorie wordt voortaan online via de NKC gedaan.
  • Er zijn goede afspraken gemaakt om de waarde van het afgegeven certificaat te waarborgen.
  • Er worden bepaalde aanvullende kwaliteitseisen gesteld aan de deelnemende rijscholen: een rijschool moet de beschikking hebben over een CCV-gecertificeerd besloten terrein én de rijschool dient uitsluitend instructeurs in te zetten die in het bezit zijn van een geldig WRM-certificaat voor deze categorie voertuigen.  

Mocht u als BOVAG-rijopleider ook geïnteresseerd zijn om de NKC-camperrijvaardigheidstrainingen aan te gaan bieden binnen uw rijschool, neem dan contact op met de NKC via evenementen@nkc.nl.

C1-rijopleiding (praktijk) voor NKC-leden

De NKC doet haar leden daarnaast een speciaal aanbod voor een C1-rijbewijspakket voor de praktijk. De C1-theorie kunnen NKC-leden via hun online leeromgeving leren. Dit NKC-aanbod voor de leden houdt in:

  • 1 rijtest van 60 minuten
  • 7 rijlessen van 60 minuten
  • 1 praktijkexamen incl. gebruik van voertuig
  • 1 medische keuring

De kosten voor leden zijn € 1.075,- (inclusief btw). De NKC biedt BOVAG-rijscholen de mogelijkheid om dit pakket voor het C1-rijbewijs binnen het NKC-ledenvoordeelprogramma aan NKC-leden aan te bieden. Mocht u als rijschool geïnteresseerd zijn om deel te nemen, dan kunt u zich bij de NKC melden via ledenvoordeel@nkc.nl. Er wordt dan door de NKC contact met u opgenomen om de deelname verder af te stemmen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring