Re-integratiesubsidies verlengd

Laatste update 10 april 2019 Leestijd: 3 min

Subsidie voor een re-integrerende werknemer kan nog worden aangevraagd tot en met 31 oktober 2020. Dat heeft het bestuur van de Bedrijfsraad onlangs besloten. Eerder zou de regeling dit voorjaar aflopen maar de termijn is nu verlengd. Deze regeling geldt voor medewerkers van bedrijven die vallen onder de cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf.

Wanneer een werknemer langdurig ziek is geweest en weer aan het werk wil, kan hij of zij meestal niet direct op het oude niveau aan de slag. Soms is het zelfs niet mogelijk om in de huidige functie te blijven en moet de werkgever op zoek naar ander passend werk. Dat kan binnen de organisatie zijn maar het is ook mogelijk dat een werkgever hiervoor buiten zijn organisatie kijkt. Voor dit soort maatregelen bestaan er subsidieregelingen. Daar kan nu in elk geval tot en met 31 oktober 2020 aanspraak op worden gemaakt.

Welke regelingen zijn er?

  • Tegemoetkoming van 25% (maximaal € 1.250) in de kosten van het re-integratiebedrijf. Als een werknemer niet kan terugkeren in het eigen bedrijf en werkgever en werknemer besluiten om de hulp in te roepen van een erkend re-integratiebedrijf, krijgt de werkgever 25% van de kosten van dit bedrijf (tot maximaal € 1.250) vergoed. Klik hier voor het aanvraagformulier
  • Re-integratiebijdrage van maximaal € 1.250. Als een werknemer uit dienst treedt en binnen 24 maanden na de eerste ziektedag bij een ander bedrijf passend werk heeft gevonden (met behulp van een erkend re-integratiebedrijf) dan ontvangt de ‘oude’ werkgever € 1.250, waarvan € 500 bestemd is voor de ‘oude’ werknemer. Klik hier voor het aanvraagformulier
  • Individueel re-integratiebudget van maximaal € 1.000. Als een werknemer in dienst kan blijven bij de eigen werkgever, maar als daarvoor extra investeringen nodig zijn, krijgt de werkgever maximaal € 1.000. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Hoe weet ik of mijn werknemer terug kan naar zijn of haar oude functie?

Als u twijfelt of uw werknemer wel terug kan naar zijn of haar oude functie, dan kan de re-integratietoets helpen. Deze toets is ook handig om te bepalen wat er voor nodig is om iemand zijn huidige functie weer te laten oppakken. Als blijkt dat een medewerker niet in staat is om terug te gaan naar zijn of haar eigen werk dan laat de toets zien wat mogelijke andere opties zijn. Voor deze re-integratietoets bestaat een vergoeding van maximaal 550 euro. Een aanvraagformulier voor de re-integratietoets kunt u vinden op de website van OOMT.
 
Neem voor meer informatie over deze subsidieregelingen contact op met de Bedrijfsraad.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring