Directies RDW en BOVAG spreken over sanctiebeleid

Laatste update 05 april 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG ontving vorige week de directie van de RDW in Bunnik voor een periodiek overleg. Belangrijkste onderwerp van het gesprek was dit keer het sanctiebeleid van de RDW.

De RDW heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet in het moderniseren van het erkenningensysteem, waarvoor een nieuw wetsvoorstel nu bij het ministerie ligt. Een proportioneel sanctiebeleid bij overtredingen hoort daar ook bij. Ondernemers en BOVAG vinden de sancties die de RDW oplegt bij onregelmatigheden bij APK, tachograaf-werkplaatshandelingen en bij de bedrijfsvoorraadregeling vaak te zwaar. Het intrekken van de erkenning voor zes weken na een soms lichte overtreding is een zwaar middel. RDW geeft aan in het huidige systeem geen ruimte te hebben om anders te sanctioneren. BOVAG en RDW zullen het ministerie van I&W daarom vragen om de RDW meer passende (lichte) sanctiemaatregelen te geven. Andere onderwerpen waarover de directies spraken waren data uit de connected car, ADAS, de ontwikkelingen rond de tachograaf, APK in het buitenland en BPM-fraude bij import.

Op de foto (v.l.n.r.) Hans Bresser, directeur Strategie en Innovatie BOVAG, René de Groot, relatiemanager BOVAG bij RDW, Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG, Zeger Baelde, managing director RDW, Ab van Ravenstein, managing director RDW, José Burgemeester, relatiemanager RDW bij BOVAG, Gert Jan Holland, divisie manager RDW, en Rogier Kuin, manager public afairs BOVAG.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring