Consumentenbond verguist APK-systeem, BOVAG geeft tegengas

Laatste update 12 april 2019 Leestijd: 2 min

Op basis van een zeer beperkte steekproef inzake de uitvoering van de APK trekt de Consumentenbond verregaande negatieve conclusies en verbindt er bovendien adviezen aan die BOVAG niet onderschrijft. In diverse media heeft BOVAG tegengas gegeven, ook al zaten er onder de bedrijven van de steekproef géén BOVAG-bedrijven. Dat is nodig omdat zo’n actie negatief afstraalt op de hele autobranche en het internationaal veel geprezen Nederlandse APK-systeem onnodig in een kwaad daglicht stelt.

Ook de RDW geeft tegengas en legt bij de NOS uit dat ze zeer tevreden zijn over het APK-systeem en de uitvoering van APK’s.

Garantie-apk.jpegNaast reacties in de pers zal BOVAG de consument vanaf morgen via een landelijke inhaak-reclamecampagne wijzen op het feit dat men voor een APK het best kan kiezen voor een BOVAG-bedrijf. Op reclamemasten langs snelwegen en op schermen bij honderden tankstations verschijnt de boodschap: “Bij BOVAG krijgt u óók garantie op de APK.” Daarbij wordt verwezen naar www.bovag.nl/apk. Het staat BOVAG-bedrijven uiteraard vrij om gebruik te maken van alle informatie die daar staat om hun klanten gerust te stellen, en te bevestigen in hun keuze voor een BOVAG-bedrijf.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring