In memoriam: Hans Jeremiasse 1937 - 2018

Laatste update 28 september 2018 Leestijd: 2 min

Voormalig voorzitter van BOVAG Tweewielerbedrijven en BOVAG Erelid Hans Jeremiasse is vrijdag 21 september op 81-jarige leeftijd overleden. Jeremiasse was eigenaar van Jeremiasse Tweewielers in Goes (tegenwoordig Fiets en Fitness XXL) en tussen 1966 en 2003 actief in diverse besturen van BOVAG.

In-memoriam-Hans-Jeremiasse250x200.jpgJeremiasse leverde een belangrijke bijdrage aan de samensmelting van BOVAG Tweewielerbedrijven en de Nederlandse Christelijke Bond van Rijwiel- en Motorhandelaren (NCBRM) in 2003. In dat jaar gaf hij na zes jaar de voorzittershamer van de tweewielerafdeling door aan Wim van Vliet en ontving hij het erelidmaatschap van BOVAG. Vervolgens is Hans actief bij de sector betrokken gebleven, onder andere als bestuurslid bij Stichting Tweewieler Branchebelangen. Voor de branche was hij dan ook een regelrecht boegbeeld.

Hans Jeremiasse nam de fietsenwinkel over van zijn vader, die de zaak in 1929 was gestart. Na jarenlang aan het roer gestaan te hebben, heeft Hans de fietsenwinkel enkele jaren geleden overgedragen aan zijn zoon Marten. De succesvolle winkel bestaat nog steeds, onder de naam Fiets en Fitness XXL by Jeremiasse. De afgelopen jaren ging het slechter met Hans’ gezondheid, met name de afgelopen zes maanden.

Hans was een echte fietsspecialist, zijn winkel was een voorbeeld in de branche. Hij deelde zijn kennis en kunde graag met anderen in diverse besturen en commissies. Hans stond bekend als een warme en empathische persoonlijkheid, die ondanks zijn drukke fietsbedrijf actief deelnam aan vergaderingen door het hele land. Hij was altijd in voor een praatje, was bijzonder plichtsgetrouw en iemand waar je op kon bouwen. De fietsbranche verliest met Hans Jeremiasse een gedreven en warme persoonlijkheid, en BOVAG wenst zijn familie veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring