BOVAG ontvangt vakbonden in Bunnik voor eerste cao-ronde MvT

Laatste update 05 september 2018 Leestijd: 3 min

BOVAG en de vakbonden zijn vandaag in het BOVAGhuis gestart met gesprekken over de nieuwe cao Motorvoertuig en Tweewielerbedrijf (MvT). De eerste stap was de uitwisseling van de voorstellen. Er is een behoorlijke kloof tussen de eisenpakketten, maar desondanks voerden de partijen een constructief gesprek.

De eerste gespreksronde vond plaats in het BOVAGhuis in Bunnik. BOVAG en de vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie hebben hun voorstellen uitvoerig toegelicht. BOVAG-onderhandelaar Fedde Monsma: “Dit eerste gesprek verliep prettig en constructief, maar duidelijk is wel dat de eisen van beide partijen mijlenver uit elkaar liggen. BOVAG heeft echter een realistisch beeld van de veranderingen en de toekomst in de branche en wil daarop voorsorteren in de collectieve arbeidsvoorwaarden. De vakbonden kijken nog veel naar het nu. Ik verwacht dat de komende gesprekken stevig worden.”

Inzet

Belangrijke onderwerpen voor BOVAG-leden in de nieuwe cao zijn beloning, flexibiliteit en duurzame inzetbaarheid. Deze onderwerpen zijn het resultaat van een uitgebreid traject waarin de wensen en eisen vanuit werkgeverszijde zijn geïnventariseerd. BOVAG heeft afgelopen maanden uitgebreid gesproken met leden uit de diverse deelbranches. Rekening houdend met de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de economie, in onze maatschappij, op de arbeidsmarkt en in de politiek, is gekeken wat er nodig is om BOVAG-leden toekomstbestendig te maken. Ook zijn er diverse onderzoeken onder leden uitgezet. Deze gesprekken en onderzoeksresultaten vormen de basis van de voorstellen voor de nieuwe cao MvT van BOVAG. Ze zijn samengevat in de officiële Arbeidsvoorwaardennota cao MvT, die ook gepubliceerd is op mijn.bovag.nl.

Volgende ronde

De volgende onderhandelingsronde is op 19 september aanstaande. Dan zal er inhoudelijk gesproken worden over de wederzijdse voorstellen en zullen de contouren van een nieuwe cao hopelijk zichtbaar worden. Naast Monsma schuiven ook zijn collega Caroline Bekkering, manager arbeidsvoorwaarden & ontwikkeling en de BOVAG-leden Rob de Groot, HR-manager Stern en Matthijn Vermoolen, HR-manager PGA aan de onderhandelingstafel aan. De huidige cao loopt af op 31 oktober 2018.

In het dossier ‘cao-onderhandelingen’ op mijn.bovag.nl zijn de voorstellen van BOVAG en de vakbonden te vinden. Ook kunt u daar regelmatig updates over de gespreksrondes lezen.  

Voor vragen kunt u contact opnemen met Fedde Monsma en Caroline Bekkering, onderhandelaars namens BOVAG op (06) 30 75 85 32 en (06) 83 65 99 14 of per mail: feddemonsma@bovag.nl en carolinebekkering@bovag.nl
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring