Cao-onderhandelingen MvT 2018

Laatste update 09 november 2018 Leestijd: 2 min

01 Cao-onderhandelingen MvT 2018

BOVAG en de vakbonden FNV, CNV en De Unie zijn op woensdag 5 september begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao Motorvoertuig- en Tweewielerbedrijf. De huidige cao loopt af op 31 oktober 2018. In dit dossier leest u alles over het verloop van de gespreksrondes op weg naar een nieuwe cao.

Vaststellen van de wensen en eisen van BOVAG-leden

In de voorbereiding op de nieuwe cao heeft BOVAG een uitgebreid traject gelopen om de wensen en eisen van zijn leden te inventaseren. Hiervoor is er een klankbordgroep samengesteld die een representatieve doorsnede van de BOVAG-leden vertegenwoordigt. Dus grote holdings met alle activiteiten en meerdere vestigingen tot kleine bedrijven met één activiteit en één vestiging, van autodealer tot truckdealer en van fietsbedrijf tot autoverhuurbedrijf. Daarnaast zijn er diverse onderzoeken onder leden gedaan, onder andere naar de arbeidstijden en beloningen in de branche en de hoeveelheid vacatures.
Alle kwalitatieve en kwantatieve onderzoeksresultaten hebben geleid tot een duidelijk wensenpakket van BOVAG-leden voor de nieuwe cao MvT.

Belangrijkste eis: marktconforme beloning en flexibilisering

BOVAG-leden zetten sterk in op marktconforme beloningen en flexibilisering en vereenvoudiging van de regels rond de arbeidstijden. Met ruimere mogelijkheden om personeel in te roosteren kunnen mobiliteitsondernemers beter inspelen op de wensen van de consument, die namelijk hogere eisen stelt aan de openingstijden en dienstverlening van de mobiliteitsbedrijven. Maar ook flexibiliteit in de zin van keuzevrijheid in arbeidsvoorwaarden. Beide soorten passen bij de trend in de maatschappij, waarin zowel werkgevers als werknemers (vooral de jongere generatie) behoefte hebben aan meer flexibiliteit in arbeid.

Wat BOVAG-leden precies in de nieuwe cao willen hebben vastgelegd, staat beschreven in de arbeidsvoorwaardennota. Dit document vormt de inzet van de onderhandelingen voor de nieuwe cao.

Wie onderhandelt er namens BOVAG met de vakbonden?

  • Fedde Monsma, manager arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen BOVAG
  • Caroline Bekkering, manager arbeidsvoorwaarden en -ontwikkeling BOVAG
  • Rob de Groot, HR-manager Stern
  • Matthijn Vermoolen, HR-manager PGA

 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring