Balkenende trots op innovatiekracht Nederlandse automotive sector

Laatste update 11 september 2018 Leestijd: 2 min

Oud-politicus Jan Peter Balkenende is dol op auto’s en alles wat daar mee te maken heeft. Op het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven op 9 oktober vertelt hij hoe hij tegen de automotive sector aankijkt. Bent u er ook bij?

Velen kennen hem vooral als oud­premier. Tegenwoordig is Balkenende, naast hoogleraar en extern adviseur in het bedrijfsleven, echter ook een bevlogen spreker met veel kennis over innovatie en de automotivesector. Als juryvoorzitter van de Automotive Innovation Award is hij goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Van big data en telematica tot elektrisch vervoer en autonoom rijden: hij vertelt er gepassioneerd over. Maar wat vindt een autoliefhebber pur sang eigenlijk zelf van de bijna geluidloze elektrische auto’s en het niet meer zelf kunnen sturen?

Toegang tot data

“In de automotive sector komt alles samen: innovatie, werkgelegenheid, duurzaamheid, design en natuurlijk het plezier en het gevoel van vrijheid door mobiliteit,” aldus Balkenende. Enorm trots is hij  op de enorme innovatiekracht van de Nederlandse automotivesector: “Nederland doet echt mee met de wereldtop. In elke auto ter wereld zitten chips van NXP Semiconductors, Nederlandse designers werken over de hele wereld en vele mobiliteitsconcepten zien in Nederland het levenslicht.” De vraag die vanzelfsprekend op onze lippen brandt, is hoe hij denkt over de toegang tot data. En natuurlijk willen we ook weten hoe hij aankijkt tegen het MKB; hoe gaan autobedrijven om met innovatie en welke waarde voegen zij zelf toe?

Praktische informatie over het Jaarcongres BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

  • Wanneer: 9 oktober 2018
  • Waar: NBC Nieuwegein, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein
  • Tijd: Van 14:45 (later instappen kan ook) tot 22:30 uur
  • Kosten: Gratis leden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven en genodigden
  • Meer informatie en aanmelden: www.bovagjaarcongres.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring