Alles over zakendoen met het Verenigd Koninkrijk ná de Brexit

Laatste update 27 september 2018 Leestijd: 3 min

Doet u zaken met bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk? Dan is het verstandig om u voor te bereiden op de gevolgen van de Brexit. Op 3 oktober organiseren onder andere MBK-Nederland, VNO-NCW en de Rijksoverheid 'Brexit buddies' een bijeenkomst waar u alles leert over douaneprocedures en andere juridische zaken. Als BOVAG-lid bent u van harte uitgenodigd.

Deze bijeenkomst vindt plaats op het Nationaal Export Event in Den Bosch. Tijdens deze bijeenkomst heeft u de kans om in groepjes en een-op-een in gesprek te gaan met diverse Brexit experts en bedrijven van wie u kan leren hoe een goede Brexit voorbereiding er uit ziet.

Douaneprocedures 

De dag dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt nadert: 29 maart 2019 is het Brexit day met grote gevolgen voor het Nederlands bedrijfsleven. De onderhandelingen over de uittreding en de toekomstige relatie tussen het VK en de EU zijn nog volop gaande; toch is het nu al mogelijk voor ondernemers om zich voor te bereiden. Wist u bijvoorbeeld dat 38.000 ondernemers die nu zaken doen met het VK, nog nooit te maken hebben gehad met de douane. Voor hen is het de hoogste tijd om zich te verdiepen in douaneprocedures en zich te melden bij de douane. En wist u dat ook als u niet naar het VK exporteert, de Brexit toch gevolgen kan hebben binnen uw grotere supply chain en dit nu al in kaart te brengen is? En ook op juridische of HR gevolgen kunt u zich nu al voorbereiden.

Groepsworkshop

MKB-Nederland, VNO-NCW, RVO, Evofenedex, NBCC en de Rijksoverheid brengen voor u diverse experts bij elkaar op 3 oktober. Naast de experts van deze organisaties zijn er ook experts van o.a.
KPMG, PWC, Post NL, Rabobank, ING, ABN AMRO, AWVN en de douane. Het doel hiervan is dat ondernemers zich beter kunnen voorbereiden op Brexit door vragen te stellen aan experts en kunnen leren van de praktijkervaring van grote internationale bedrijven. Er zal eerst een wat bredere workshop zijn waar bedrijven de kans krijgen om in groepjes met een aantal experts in gesprek te gaan en vragen te stellen. Na de lunch zijn er sessies met speeddates waarvoor u zich separaat kunt inschrijven.
 

Nationaal Export Event

Aangezien dit onderdeel is van het Nationaal Export Event moeten bedrijven die hier aanwezig willen zijn zich ook aanmelden voor het event zelf, dat kan hier. Dit biedt tevens de mogelijkheid om aan interessante programma onderdelen workshops deel te nemen. Bij het keuzemenu dient u uw belangstelling voor de Brexit deelsessie aan te geven.
 
Indien u daarnaast ook wenst deel te nemen aan een van de een-op-een gesprekken voor nadere verdieping tijdens de tweede ronde, kunt u dat hier aangeven.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring