Download informatieposters over nieuwe brandstofstickers

Laatste update 05 oktober 2018 Leestijd: 2 min

Hoewel sommige media de suggestie wekken dat je over een week geen euro 95 meer aan de pomp kunt vinden maar alleen E10 is er in de praktijk weinig aan de hand. De ‘nieuwe Europese brandstofnamen’ zijn als aanvulling te vinden op de pomp, de namen benzine en diesel blijven gehanteerd. Pomphouders kunnen met een speciale poster van de Rijksoverheid klanten extra informeren over de nieuwe stickers en hun betekenis.

Eerder informeerde BOVAG pomphouders al over de nieuwe Europese brandstofrichtlijn die op 12 oktober in werking treedt. In dat artikel staat in het kort dat in heel Europa dezelfde voorschriften voor de aanduiding van een type brandstof komen, zodat overal duidelijk is welke brandstof je tankt. Handig voor automobilisten op vakantie. Deze aanduidingen zijn een aanvulling op de al bestaande brandstofnamen.

Stickers

De richtlijn schrijft voor dat iedere pomp en vulpistool moeten zijn voorzien van uniforme stickers. Met behulp van deze stickers kunnen consumenten overal in Europa straks dus op dezelfde manier zien welke brandstof zij kunnen tanken.

Informatieve posters

Om automobilisten te informeren heeft de Rijksoverheid een informatieve poster ontworpen, die pomphouders in hun tankstation kunnen ophangen. De poster verschaft consumenten meer informatie over de brandstoflabels.

Download de brandstofposters 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring