BOVAG ondertekent Green Deal Autodelen; meer deelauto’s en betere samenwerking

Laatste update 05 oktober 2018 Leestijd: 2 min

Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft op donderdag 4 oktober met 40 partijen een Green Deal ondertekend om autodelen te bevorderen. Ook BOVAG doet mee aan deze deal, net als gemeenten, provincies, leasebedrijven, deelauto-aanbieders, Stichting Natuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het doel is om 100.000 deelauto’s en 700.000 gebruikers van deelauto’s te realiseren in 2021. Op dit moment zijn er zo’n 41.000 deelauto’s.

Van Veldhoven: "Een eigen auto voor de deur klinkt zo vanzelfsprekend. Maar auto’s staan gemiddeld 23 van de 24 uur stil. Door een auto te delen staat deze minder lang geparkeerd. Dat scheelt ruimte en de kosten van een parkeervergunning. Bovendien blijkt dat autodelers hun auto bewuster gebruiken, en daarom een stuk minder CO2 uitstoten". Onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving laat zien dat autodelers 8 tot 13% minder CO2 uitstoten. Het bewuster gebruik van de auto komt ook de bereikbaarheid ten goede. De noodzaak tot maatregelen is groot. Alleen al in de Randstad komen er de komende 10 jaar 500.000 mensen bij.

Green-Deal-Autodelen.jpgFrancien van der Wal (financieel directeur) zette namens BOVAG haar handtekening onder de Green Deal. "We vinden dit een goede stap in de richting van een duurzamere samenleving. Deze Green Deal zet zich mede in om de deelauto bekend te maken bij het grotere publiek. Ook belangrijk is dat de deal de samenwerking tussen overheid, gemeenten en aanbieders bevordert, zodat drempels weggenomen kunnen worden voor eindgebruikers. Ook voor de huurauto."

BOVAG ziet dat verschillende sectoren binnen de mobiliteit in toenemende mate te maken hebben met de deeleconomie. Daarom gaat BOVAG in 2019 een visie opstellen over dit onderwerp.

Meer informatie over deze Green deal is te vinden op www.autodelen.info.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring