Elektrische auto scoort goed in Europa, nog beter in Nederland

Laatste update 14 november 2018 Leestijd: 2 min

De Europese autoverkoopcijfers over het derde kwartaal van 2018 laten zien dat de elektrische auto dat kwartaal goede zaken heeft gedaan. De verkopen stegen namelijk met 37,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In Nederland pakte de volledig elektrische auto zelfs een plus van 143,6 procent. In absolute aantallen betekende dit voor Nederland een totale verkoop van 5.837 verkochte eenheden. Alleen Duitsland en Frankrijk bleven ons voor, met respectievelijk 7.381 en 5.852 verkochte elektrische auto’s.
 
Benzinemotoren hebben het ook goed gedaan, getuige de verkoopstijging van 15,2 procent in het derde kwartaal van 2018. Wat niet wegneemt dat ook het aanbod aan auto’s met alternatieve aandrijving (hybride, plug-in hybride, LPG, CNG, ethanol (E85) etc., exclusief volledig elektrisch) een flinke opwaartse beweging hebben gemaakt: 29,7 procent. Diesel pakte wel de min: deze markt daalde met 18,2 procent.
 
Op de Nederlandse markt wordt overigens slechts één procent van alle in Europa verkochte diesels geregistreerd, tegen vier procent van de benzineauto’s en achttien procent van alle volledig elektrische auto’s.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring