Subsidie voor projecten rond duurzame inzetbaarheid 

Laatste update 30 mei 2018 Leestijd: 2 min

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt de komende tijd weer subsidiegeld beschikbaar voor projecten die gericht zijn op bijvoorbeeld het stimuleren van gezond en veilig werken en terugdringen van werkstress. Er zijn drie perioden gepland waarin dat kan. De eerste is van 25 tot en met 29 juni aanstaande. Daarna zijn er nog tijdvakken in november dit jaar en in april 2019.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet het project aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het project gericht zijn op één van de volgende thema’s. Het project moet:
  • gezond en veilig werken stimuleren (denk aan leefstijl, werkstress en ongewenst gedrag);
  • een leercultuur voor werkenden bevorderen;
  • interne mobiliteit aanmoedigen (denk aan anticiperen op de ambities van medewerkers);
  • een flexibele werkcultuur bevorderen. 
Andere criteria waar de subsidie-aanvraag aan moet voldoen zijn dat het project maximaal twaalf maanden mag duren, dat werknemers actief en aantoonbaar erbij zijn betrokken en dat het bedrijf een adviseur in de arm neemt die deskundig is.  

Meer informatie 

Alle gegevens over het aanvragen van subsidie is te vinden op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daar zijn ook een aantal voorbeelden van duurzame inzetbaarheid-projecten te vinden. Voor bedrijven die meer informatie willen over de ESF-subsidies organiseert het Ministerie voor SZW in juni twee bijeenkomsten. Kijk hier voor meer info. 

Loopbaancoaches 

BOVAG-leden die zonder kostbare adviseur of op een kleinere schaal aan de slag willen met duurzame inzetbaarheid kunnen ook terecht bij de loopbaancoaches van BOVAG. Kijk op mijn.bovag.nl/loopbaancoach voor meer informatie. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring