Inschrijving Automotive Innovation Award geopend

Laatste update 25 juni 2018 Leestijd: 2 min

De inschrijving voor de derde editie van de Automotive Innovation Award (AIA) is geopend. BOVAG is één van de initiatiefnemers van de AIA, en hoopt daarom ook dat veel BOVAG-bedrijven met slimme innovaties zich aanmelden voor de verkiezing.

De Automotive Innovation Award vindt sinds 2015 eens in de twee jaar plaats. Er zijn drie categorieën: Services, Technology en Challenging Concepts. De eerste categorie is bedoeld voor innovatieve diensten gericht op de consument en de tweede is voor technische productinnovaties. De laatste categorie is voor ideeën die nog in de ontwikkelfase zitten, een categorie die vooral interessant is voor start-ups, scholen en universiteiten.

Niet ieder bedrijf in de automotive sector houdt zich bezig met baanbrekende technische innovaties. Maar dat wil niet zeggen dat zij niet in aanmerking kunnen komen voor de AIA. Ook innovatie op het gebied van bijvoorbeeld klantbenadering of klantbehoud is erg belangrijk voor de toekomst van de mobiliteitsbranche. Een bedrijf met een slim showroomconcept, een baanbrekende online aanpak of een briljante vondst op gebied van ketenmobiliteit komt zeker ook in aanmerking. BOVAG moedigt zulke bedrijven aan om zich ook aan te melden voor de verkiezing.

Inschrijven kan tot 1 oktober 2018 via www.automotiveinnovationaward.nl. Een onafhankelijke jury, onder leiding van Jan Peter Balkenende, beoordeelt de inzendingen op innovatiekracht, relevantie en toepasbaarheid. Uit de genomineerden worden negen finalisten gekozen. De ontknoping vindt plaats op 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag.

 
De Automotive Innovation Award is een initiatief van BOVAG, ANWB, AutomotiveNL, LeasePlan, RAI Vereniging en Roland Berger.

Foto: Automotive Innovation Award

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring