Eerste Red Bull Caravanrace groot succes

Laatste update 23 mei 2018 Leestijd: 2 min

De eerste Red Bull Caravanrace is een groot succes gebleken. Verschillende BOVAG-bedrijven leverden de caravans voor de race. BOVAG verzorgde de speciaal geprepareerde auto’s, in samenwerking met Bas Koeten Racing. De race vond plaats tijdens de Jumbo Racedagen op 20 en 21 mei, in het pinksterweekend.

Normaliter houden BOVAG-bedrijven graag alles heel en netjes, maar de opdracht van Red Bull voor de caravanrace op Circuit Zandvoort was helder: lever oude caravans en auto’s die stuk mogen. BOVAG was prominent partner van de Red Bull Caravanrace, die onder toeziend oog van Max Verstappen werd verreden door veertien prijswinnaars. Zij kregen een dag de tijd om hun caravan te beschilderen. Dat werd vervolgens beoordeeld door Verstappen en zijn Formule 1-kompaan Daniel Ricciardo. Daarna volgde maandag één rondje ‘de dood of de gladiolen’. Na drie bochten lagen al vier caravans in de kreukels, tot grote hilariteit van Max en het publiek. Uiteindelijk kwam de helft van de teams met caravan over de finish.



Een dag eerder reden Max Verstappen en Daniel Ricciardo zelf met caravans van BOVAG-bedrijven over Circuit Zandvoort. Zij deden dit echter niet in een oude auto, maar in twee Aston Martin cabrio’s met trekhaak. Beide caravans sneuvelden (uiteraard) tijdens de spectaculaire demonstratie.



Voor een volledig verslag van de Red Bull Caravanrace met video- en fotomateriaal, bezoek de website van Red Bull.

Foto: Red Bull

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring