Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Laatste update 11 juni 2018 Leestijd: 2 min

Weten u en uw werknemers wel genoeg over verantwoord omgaan met gevaarlijke stoffen? Op 14 mei werd de campagne ‘Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen’ afgetrapt door staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De campagne vraagt aandacht voor de risico’s en gevolgen van onveilig werken met gevaarlijke stoffen.

In de mobiliteitsbranche zijn accuzuur, olie en smeermiddelen, lasrook en schoonmaakmiddelen voorbeelden van gevaarlijke stoffen waar bijvoorbeeld monteurs mee werken. Uit cijfers van TNO, CBS en RIVM blijkt dat jaarlijks drieduizend mensen overlijden aan de gevolgen van werken met gevaarlijke stoffen. Het is dus belangrijk om veilig en verantwoord met gevaarlijke stoffen te werken, om gezondheidsrisico’s zo goed mogelijk te beperken.

Op de website van de ‘Veilig Werken met Gevaarlijke Stoffen’ campagne vindt u informatie een toolbox met daarin onder andere een zelfinspectie-tool. Hiermee kunt u checken of uw bedrijf aan de Arbowetgeving voldoet. Voor medewerkers is er de online test ‘Hoe veilig werk jij?’ Daarnaast vindt u in de arbocatalogus van ARBOmobiel uitgebreide informatie over hoe je  met allerlei verschillende gevaarlijke stoffen omgaat. De informatie is overzichtelijk ingedeeld op basis van de verschillende soorten bedrijven en branches. Van koelvloeistof tot lijm en van stofdeeltjes tot metaalbewerkingsvloeistoffen, over al die gevaarlijke stoffen staat uitgebreide informatie over hoe u en uw werknemers er veilig mee om kunnen gaan.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring