Tweede Kamer behandelt aanpassing WRM na de zomer

Laatste update 29 juni 2018 Leestijd: 2 min

De Tweede Kamer bespreekt de wijziging van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen na de zomer met de minister. Dit maakte de commissie Infrastructuur en Waterstaat op woensdag 27 juni bekend. In dit plenaire debat wordt het voorstel van brancheverenigingen BOVAG, FAM en VRB besproken om rijscholenbranche te professionaliseren. De verwachting is dat wetswijzigingen op zijn vroegst per juli 2019 worden doorgevoerd.

BOVAG zet zich al jaren in om de kwaliteit en professionaliteit in de rijscholenbranche te verbeteren. Samen met brancheverenigingen FAM en VRB hebben ze vorig jaar een definitief aanbevelingendocument aan de Tweede Kamer aangeboden, met het voorstel om bijvoorbeeld het vooropleidingstraject en de nascholing te verbeteren. De partijen zijn daarnaast al jaren in gesprek met het CBR, IBKI en het ministerie over een concrete vertaling naar de praktijk.

Wetswijzigingen

Een verplichte Verklaring Omtrent Gedrag voor rijinstructeurs wordt waarschijnlijk ingevoerd per 1 juli 2019. Evenals het voorstel om de praktijkbegeleiding terug te schroeven van twee naar één praktijkbegeleiding per vijf jaar. Er staan ook verbeteringen voor de langere termijn op de agenda, zoals strengere instroomeisen voor de opleiding tot rijinstructeur, de hoeveelheid stage-uren en de inhoud van bijscholing.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring