Bestuursleden Accell-dealervereniging in de startblokken – dataconvenant verbeterd

Laatste update 24 juli 2018 Leestijd: 3 min

De laatste weken hebben BOVAG en Accell belangrijkste stappen gezet op weg naar de oprichting van de vurig gewenste Accell-dealervereniging. Enkele fietsondernemers zijn bereid gevonden om het bestuur te vormen en de vereniging op te starten. Onderwerpen die bovenaan de lijst van de dealervereniging-in-oprichting en die heel belangrijk zijn voor de rol, de positie en het verdienmodel van de dealer: inhoud van de dealercontracten, KPI’s, afspraken over de rechtstreekse verkoop door Accell, data en het garantie programma.

In de tussentijd heeft Accell in een brief aan BOVAG ook bepaalde belangrijke zaken uit het dataconvenant verduidelijkt en genuanceerd ten gunste van de dealers.

Actieplan

In de zomer stellen BOVAG en Accell het bestuur definitief samen. Deze vijf à zes personen maken een actieplan met de belangrijkste onderwerpen voor de komende tijd. Daarvoor wordt ook de RODI-uitslag gebruikt. Na de zomer informeert het nieuwe bestuur de dealers hierover, alsook over de manier waarop dealers zich bij de vereniging kunnen aansluiten. BOVAG begeleidt de oprichting van de dealervereniging en gebruikt daarvoor zijn ervaring uit autobranche en met de Gazelle-dealervereniging. 

Vooruitlopend daarop maakt BOVAG met Accell afspraken over de (juridische) positie van de dealervereniging en over de overlegmatrix: welke onderwerpen bespreken we, namens wie en met welk mandaat, welke rechten en plichten voor beide partijen etc. Hierover worden nadere afspraken gemaakt.

Dataconvenant: positie dealer sterker

Totdat de dealerverenging is opgericht, vertegenwoordigt BOVAG de Accell-dealers. Zo heeft BOVAG afgelopen week met Accell aanvullende afspraken over het dataconvenant gemaakt, waarmee de positie van de dealer is verbeterd. Accell heeft hiertoe aan BOVAG een brief gestuurd met een aantal verduidelijkingen en nuanceringen van belangrijke zaken in het dataconvenant. Dealers kunnen richting Accell een beroep doen op de inhoud van deze brief. Deze brief kunnen BOVAG-leden opvragen bij BOVAG. Ook kunnen zij bij BOVAG terecht voor inhoudelijke vragen over het dataconvenant. Maarten Akkers, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven: "We hebben goed overleg met Accell gehad. Er was van beide kanten een positieve houding. We zijn ook blij met de wijzigingen die we voor de dealers hebben kunnen realiseren met betrekking tot het dataconvenant. Het is belangrijk dat er zo snel mogelijk een goede overlegstructuur komt om dit soort dingen te borgen."

Vervolgstappen

De ambitie van BOVAG is om in 2018 de dealervereniging op te richten en zoveel mogelijk leden aan te sluiten en een actieplan met speerpunten en prioriteiten vast te stellen. Tijdens de eerste Algemene Leden Vergadering in januari 2019 bespreken we die plannen en de voorgestelde begroting. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring