RDW: ‘Uitlaatgastest in APK vervalt als EOBD-meting optimaal is’

Laatste update 05 januari 2018 Leestijd: 2 min

De RDW heeft per 1 januari 2018 weer enkele wijzigingen doorgevoerd in de tarieven en in de APK-keuring. Belangrijkste verandering bij de APK is dat de uitlaatgastest vervalt als de uitlezing uit de EOBD-poort optimaal is. De erkenninghouders zijn hierover per brief geïnformeerd. BOVAG publiceert deze ook op MijnBOVAG.

Deze wijzigingen voert de RDW door per 1 januari 2018:
  • Werkwijze EOBD uitlezing bij APK keuring
Dit houdt in dat wanneer een EOBD-uitlezing aan alle eisen voldoet, de uitlaatgastest achterwege wordt gelaten. Blijkt op één of andere manier dat uitlezen van het EOBD niet mogelijk is, maar gedeeltelijk mogelijk is of dat er foutcodes aanwezig zijn, dan moet er altijd een uitlaatgastest worden uitgevoerd. De waardes van de uitlaatgassen zijn dan bepalend of het voertuig aan de eisen voldoet. Dit is ook van toepassing als er bijvoorbeeld geen communicatie mogelijk is met het EOBD-systeem, door het ontbreken van een connector.
  • Tariefwijziging 2018
De minister van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW-tarieven voor 2018 goedgekeurd. Voor Toezicht zijn diverse tarieven aangepast per 1 januari 2018. De erkenninghouders zijn hierover geïnformeerd en verwezen naar de Staatscourant waarin de tarieven van de diensten van de RDW staan vermeld.
 
1.       Brief ‘Werkwijze EOBD uitlezing bij APK keuring’
2.       Brief ‘Tariefwijziging 2018’
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring