Hoe reëel is uw verkoopprognose eigenlijk?

Laatste update 22 augustus 2018 Leestijd: 2 min

Hoe reëel is de verkoopprognose van uw verkoop nieuwe auto’s? Reken het uit en ga met uw importeur of fabrikant in overleg daarover. BOVAG heeft een handig stappenplan gemaakt dat u goed voorbereidt op een doelstellingengesprek.

De verkoopdoelstellingen voor nieuwe auto’s zijn weer vastgesteld door de fabrikanten en importeurs. BOVAG adviseert dealers om zelf ook een berekening te maken voor hun verzorgingsgebied en deze te toetsen aan de getallen die de fabrikant hanteert. Door het vergelijken van de doelstelling van de importeur met de verkoopprognose van BOVAG en de verkoopprestaties in uw verzorgingsgebied, zoekt u uit wat een reële doelstelling is. Het loont vaak de moeite als blijkt dat de inschatting van de importeur te hoog is en u deze op basis van gedegen argumenten en cijfers kunt laten bijstellen.

BOVAG heeft in een handig overzicht op een rij gezet hoe u uw doelstellingen kunt toetsen. Daarin zit ook een rekenmodel en tips voor het corrigeren van de doelstelling als er verkopenaantallen zijn meegenomen die u eigenlijk niet kunt realiseren, zoals private lease of wholesale-acties die de fabrikant zelf op touw zet.

Download hieronder het stappenplan. Heeft u hulp nodig van BOVAG? Neem dan contact op met uw accountadviseur.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring