Factuur motorrijtuigenbelasting eind dit jaar online beschikbaar

Laatste update 26 januari 2018 Leestijd: 2 min

Lease- en verhuurbedrijven die de nota van de motorrijtuigenbelasting (MRB) op een CD-ROM ontvangen, kunnen deze informatie eind dit jaar ophalen via een online portaal. De Belastingdienst test momenteel de nieuwe werkwijze, samen met een pilotgroep van onder andere softwareleveranciers en BOVAG-verhuurbedrijven. De bedrijven die gebruik maken van de dienst hebben een brief gekregen over de veranderingen.

Ondernemingen met een groot wagenpark kunnen gebruik maken van de zogenaamde GrootWagenparkHouder-regeling. Gebruikers ontvingen tot nu toe de MRB-nota via een CD-ROM, maar eind dit jaar gaat de Belastingdienst over op het digitaal uitwisselen van gegevens. Daarvoor gebruiken zij overheidsportal Digipoort.

Goed werkbaar in de praktijk

In de nieuwe werkwijze moeten de grootwagenparkhouders – al dan niet geautomatiseerd – gegevens uit gaan wisselen met Digipoort. De vereiste softwareaanpassingen worden de komende maanden onder regie van Logius getest door een pilotgroep. Daarin zitten onder andere CarWise, Flipse Automatisering en een aantal leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven. Zij leveren een belangrijke bijdrage om deze nieuwe wijze van factureren in de praktijk ook goed werkbaar te maken. Zodra meer bekend is, volgt er bericht over het implementatietraject.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring