BOVAG Privacytool: uw bedrijf in 16 stappen voorbereid op de nieuwe wet

Laatste update 24 januari 2018 Leestijd: 3 min

Iedere ondernemer moet vanaf 25 mei 2018 aan de nieuwe privacywet (AVG) voldoen. Doet u dat niet, dan riskeert u een boete. Het is dus belangrijk dat u de juiste voorbereidingen treft om gegevens van klanten en medewerkers goed te beschermen. De gratis BOVAG Privacytool helpt u in 16 stappen om uw bedrijf klaar te maken voor de AVG. Ga ermee aan de slag!

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die voor heel Europa gaat gelden, houdt in dat privacygevoelige gegevens goed beschermd moeten worden. Denk aan persoonsgegevens van klanten en medewerkers. Vanaf mei 2018 moet u onder andere beschreven hebben hoe u deze gegevens registreert, beveiligt, onderhoudt en verwijdert. Er is vanaf dan veel meer documentatieplicht en dat vraagt om aanpassing van bedrijfsprocessen. Een flinke klus om uw bedrijf hierop voor te bereiden. De privacytool loodst u op eenvoudige wijze door alle stappen van de nieuwe wetgeving.

Voordelen van de privacytool

  • Compleet: als u de stappen hebt doorlopen, heeft u aan uw AVG-verplichtingen voldaan.
  • Helder: de nieuwe privacywet is opgedeeld in 16 stappen. Per stap wordt één onderdeel van de complexe wet in heldere taal toegelicht.
  • Gebruiksvriendelijk: elke stap in de BOVAG Privacytool begint met een kort filmpje met uitleg. De verschillende stappen zijn van invulvelden voorzien. De door u ingevulde velden verschijnen automatisch in een rapport dat u kunt gebruiken als naslagwerk en werkdocument.
  • Handige documenten: in de tool zitten verschillende documenten (zoals een geheimhoudingsverklaring, een model verwerkersovereenkomst, een model privacy policy, etc) die u nodig hebt om uw bedrijf AVG-proof te maken.
  • Kosteloos: omdat u lid van BOVAG bent is deze privacytool voor u gratis te gebruiken.
  • Herhaling: u kunt de tool blijven gebruiken en aanvullen in de loop van tijd.

Gratis voor BOVAG-leden

Om aan de slag te kunnen met de BOVAG Privacytool heeft u een vouchercode nodig. Deze vraagt u als volgt aan:
  • Ga naar mijn.bovag.nl/privacy of direct naar deze link (hiervoor moet u inloggen).
  • Vul uw gegevens in op het aanvraagformulier.
  • U ontvangt binnen enkele werkdagen een persoonlijke vouchercode, waarmee u kunt inloggen op de privacytool.

Vragen

Heeft u vragen over het gebruik van de BOVAG Privacytool, over de nieuwe privacywet of uw inlogcode? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring