Veelgestelde vraag: wat houdt de BOVAG Omruilgarantie in?

Laatste update 02 maart 2018 Leestijd: 4 min

Occasions die vanaf april op de occasionwebsite viaBOVAG.nl staan zijn niet zomaar gebruikte auto’s. Ze hebben altijd de drie zekerheden BOVAG Garantie, BOVAG Omruilgarantie en All-in prijzen. Over de Omruilgarantie krijgt BOVAG veel vragen. Hoe werkt deze vorm van garantie precies? BOVAG legt uit.

Een klant die op viaBOVAG.nl een auto koopt krijgt er altijd BOVAG Omruilgarantie bij. Deze geldt veertien dagen of totdat er 750 kilometer gereden is, wat het eerst komt bepaalt het aflopen van de garantie. Binnen deze periode kan de klant de auto omruilen. Omruilen is kosteloos als de auto in dezelfde staat geretourneerd wordt. Is er schade, of iets anders aan de hand waardoor de verkoper kosten moet maken, dan zijn deze voor de koper. De verkoper heeft acht weken (twee maanden) de tijd om een alternatief aan te bieden.   

De BOVAG Omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’. De omruilauto moet even duur zijn. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger, dan moet de klant bijbetalen. Is er niet direct een andere auto, dan moet de verkoper in de overbruggende periode op een passende manier en tegen redelijke kosten in de vervoersbehoefte van de koper voorzien. Zo is het mogelijk dat de klant tegen een redelijke vergoeding in de auto blijft rijden totdat de vervanger beschikbaar is. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de auto aan iemand anders verkocht wordt, dan moet de verkoper op een andere manier zorgen dan de koper zich tegen een redelijke vergoeding kan verplaatsen.  

Na twee maanden houdt de inspanningsverplichting om een alternatief te vinden op. Is er geen andere auto gevonden, dan krijgt de klant zijn geld terug. Reed de klant nog in de in eerste instantie gekochte auto, dan moet hij deze inleveren en krijgt hij zijn geld terug, verrekend met de kosten die zijn afgesproken voor deze periode en de eventuele andere kosten. 

Geen verrassingen

In de spelregels voor deelnemende BOVAG-bedrijven staat uitgebreid beschreven wat de BOVAG Omruilgarantie inhoudt. Daarin staat ook de tip om klanten de gebruiksregels voor de BOVAG Omruilgarantie te laten tekenen, zodat zij weten waar ze aan toe zijn en er geen verrassingen kunnen ontstaan. De BOVAG Omruilgarantie is één van de vaste zekerheden van viaBOVAG.nl en geldt dus pas vanaf het moment (april 2018) dat de occasionwebsite live staat en in gebruik genomen is. 

De gebruiksregels voor de BOVAG Omruilgarantie, de algemene spelregels van viaBOVAG.nl en de informatieve brochure zijn te vinden op via onderstaande links.

Meer veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen, bijvoorbeeld over de all-in prijs en de auto’s met grijs kenteken, zijn te vinden op mijn.bovag.nl/viabovagfaq

Bijeenkomsten

Voordat de website gelanceerd wordt en live gaat, organiseert BOVAG een aantal informatiebijeekomsten in het land. Daar wordt een nadere toelichting gegeven op dit baanbrekende initiatief en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie en aanmelden via onderstaande links.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring