Presenteer de BOVAG Privacytool in uw ledenvergadering

Laatste update 16 februari 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG biedt dealerverenigingen aan om in hun ledenvergadering de BOVAG Privacytool te laten toelichten door BOVAG-juristen. Na een presentatie van BOVAG-juristen aan dealervereniging Faldon (Fiat, Alfa Romeo en Jeep), besloten veel dealers om met de tool te checken of hun bedrijf goed is voorbereid is op de komst van de nieuwe privacywet in mei dit jaar.

Jaco Staleman, voorzitter van de Faldon: “Het was een goede zet om BOVAG uit te nodigen op onze Algemene ledenvergadering. De juristen Simone Diemel en Frank van der Giessen zijn zeer deskundig op het gebied van de nieuwe privacywet. Zij leggen helder uit waar je aan moet voldoen als bedrijf, en met de speciaal ontwikkelde tool biedt BOVAG een ideaal hulpmiddel om te checken in hoeverre je al aan de regels voldoet.”

Gratis privacytool

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor heel Europa gelden. Privacygevoelige gegevens moeten goed beschermd worden. Denk aan persoonsgegevens van klanten en medewerkers. Vanaf mei 2018 moeten bedrijven onder andere beschreven hebben hoe ze deze gegevens registreren, beveiligen, onderhouden en verwijderen. Er is vanaf dan veel meer documentatieplicht en dat vraagt om aanpassing van bedrijfsprocessen. BOVAG ontwikkelde een speciale privacytool voor zijn leden, waarmee ze zich op eenvoudige wijze kunnen voorbereiden op de nieuwe wetgeving. De tool is gratis beschikbaar voor leden. Meer informatie daarover op mijn.bovag.nl/privacy.

Ook een presentatie op uw ledenvergadering?

Wilt u ook een presentatie van de BOVAG-juristen over de privacytool aan de leden van uw dealervereniging? Neem dan contact op met Geert Brummelhuis, manager BOVAG Autodealers, via autodealers@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring