Daan Luijkx: “Bedrijfsoverdracht of -beëindiging kost 3 tot 5 jaar”

Laatste update 01 februari 2018 Leestijd: 2 min

Voorbereiding is de kern van een goede bedrijfsoverdracht of -beëindiging, vertelt Daan Luijkx van H&L Accountants & Belastingadviseurs op het jaarcongres van BOVAG Fietsbedrijven. “Het kost zo drie tot vijf jaar om de fiscale en financiële kant te regelen.” Op 5 maart organiseert Luijkx samen met BOVAG een praktische workshop voor fietsbedrijven.

Luijkx ziet in de praktijk veel fout gaan bij overdrachten en beëindigingen. Er is niet goed nagedacht over wat er met het personeel gaat gebeuren of over het inkomstenplaatje van de ondernemer erna. Of er moeten door bepaalde keuzes grote bedragen worden betaald aan de fiscus. Luijkx adviseert bedrijven dan om bijtijds te beginnen en advies in te winnen.

Aanmelden voor de workshop

Wilt u op maandag 5 maart meedoen met de workshop ‘Bedrijfsoverdracht- en beëindiging' voor fietsbedrijven? Meld u dan aan voor deze bijeenkomst in het BOVAGhuis in Bunnik via fiets@bovag.nl

Vanaf 18.00 wordt u ontvangen met soep en een broodje. De bijeenkomst start om 19.00 uur en wordt omstreeks 21.30 uur afgerond. Er kunnen 30 personen deelnemen (maximaal 2 personen per bedrijf).

Deze workshop is een pilot. Bij succes wordt deze vaker aangeboden. Hierover wordt u geïnformeerd via de BOVAG-nieuwsbrief.

Lees meer over het fietscongres

Download de BOVAG-brochure 'Stoppen of doorgaan?'

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring