Dementievriendelijk werken

Laatste update 14 december 2018 Leestijd: 2 min

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie en zeventig procent van hen woont thuis. De kans is dus groot dat iemand met deze ziekte uw bedrijf binnenkomt. Om u te laten zien hoe u hier als ondernemer mee om kunt gaan, is een gratis online training ontwikkeld. U vindt deze op www.samendementievriendelijk.nl/winkel

Samendementievriendelijk.nl is in het leven geroepen door Alzheimer Nederland, PGGM en het Ministerie van VWS. Zij spreken over dementie als ‘volksziekte nummer 1’, mede omdat volgens de prognoses één op de vijf mensen dementie kan krijgen. Bij vrouwen is dit zelfs één op de drie.
 
Omdat dementie in allerlei vormen en gradaties voorkomt, is het niet altijd even goed herkenbaar voor bijvoorbeeld winkel- of tankshopmedewerkers. Neem bijvoorbeeld iemand die een medewerker tot vijf keer toe dezelfde vraag stelt of iemand die tijdens een gesprek zomaar ineens heel boos wordt. Daarom is het goed als de signalen wél opgepikt worden. Niet alleen omdat de klant hiermee geholpen wordt, maar ook om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. Door het volgen van de online training krijgen de medewerkers bovendien vertrouwen in de omgang met mensen met dementie.

Informatie

Kijk voor alle informatie over omgaan met dementie, het volgen van een korte online training en hoe uw bedrijf een bijdrage kan leveren aan een dementievriendelijke omgeving op www.samendementievriendelijk.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring