De Vakman Game: de leukste competitie in de fietsbranche, inschrijven kan in september

Laatste update 01 augustus 2018 Leestijd: 3 min

In oktober start een grote competitie in de branche: fietsbedrijven kunnen dan meedoen met de Vakman Game. In deze app draait het om competitie: wie wordt ‘Vakman 2018’? Naast dat het voor medewerkers leuk is om de game te spelen, steken zij er ook nog wat van op: ze leren klantgerichter werken, hun verkoopvaardigheden verbeteren en beter samenwerken. Inschrijven kan vanaf half september.

De Vakman Game biedt deelnemers via een app opdrachten aan, gericht op de werkplaats en de winkel. De app gebruiken kost maar een kwartier per week, veel minder tijd dan het volgen van een reguliere cursus. Alle opdrachten kunnen medewerkers op de werkvloer uitvoeren, tijdens hun eigen werkzaamheden. De app is een hulpstuk om personeel in beweging te krijgen om te verbeteren. Door het spelen van de game leren medewerkers betere verkoopvaardigheden en klantgerichter te werken. Ook verbetert het de samenwerking tussen winkel en werkplaats. De game combineert plezier en competitie, én het personeel steekt er veel van op. Deze manier van werkend leren past bovendien goed bij de fietsbranche.

Succesvolle pilot

BOVAG heeft de game ontwikkeld en dit voorjaar hebben zestien fietsbedrijven de Vakman Game getest. Deze pilot is succesvol afgerond. De spelers waren positief over de mate van fun van de game, ervaren betere teamprestaties en vinden dat de game de teamsamenwerking stimuleert. Door het stellen van doelen nam de verkoop met gemiddeld 42 procent toe. Nog wat praktische punten worden aangepast, zoals meer focus op specifieke onderwerpen en begeleiding tijdens de game.

Competitie breekt los in oktober: wie daagt u uit?

In oktober wordt het startsein gegeven. Er is bewust voor dit moment gekozen, zodat maximaal rekening gehouden wordt met de seizoensdrukte. Alle deelnemende fietsbedrijven starten dan tegelijk met de game en gaan acht weken aan de slag met vier verschillende opdrachten. Alle fietsbedrijven strijden tegen elkaar. Half september start de inschrijving. Het is mogelijk om fietsbedrijven in de buurt uit te dagen, om tegen elkaar te spelen. Denk dus alvast na over wie u uitdaagt!

Ondernemers over de Vakman Game

“De game heeft een langdurig effect. Ook na de missie gaat het gesprek erover nog door”
“Communicatie onderling is echt verbeterd”
“De balans is goed tussen fun, competitie en leerzaamheid”
“Soms lijkt het veel tijd te kosten, maar eigenlijk neemt het niet veel tijd in beslag”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring