BOVAG-leden bestrijden diefstal van kentekenplaten

Laatste update 25 april 2018 Leestijd: 2 min

De autodealers Van Oord (Suzuki, DS en Citroën), Schakel Autogroep (Ford) en de onafhankelijke autobedrijven Spijker en BCS Van Kuilenburg spelen vanaf 25 april een actieve rol in de campagne ‘Zet mij vast’. Daarmee wil de gemeente Utrecht de diefstal van kentekenplaten een halt toe roepen.

Tot en met december worden Utrechtse automobilisten door de gemeente opgeroepen hun kentekenplaten stevig vast te laten zetten en daarbij wordt verwezen naar de vier BOVAG-leden die de handschoen voor deelname aan de campagne hebben opgepakt. Op woensdag 25 april gaf burgemeester Jan van Zanen het startschot van de actie voor het stadhuis door een kentekenplaat vast te schroeven. Jaarlijks worden in Utrecht zo’n 700 gevallen van kentekenplaatdiefstal geregistreerd en daarmee prijkt de gemeente bovenaan landelijke lijstjes. Van Oord, Schakel, Spijker en Van Kuilenburg gaan klanten bij aflevering, reparatie en onderhoud actief en standaard wijzen op de mogelijkheden om de platen vast te zetten. Van Zanen waardeert de inzet en investering van de ondernemers en roept meer autobedrijven op dit voorbeeld te volgen. “Samen met inwoners, veiligheidspartners en ondernemers, waaronder deze autobedrijven, werken we aan het veiliger maken van Utrecht”.

Criminele activiteiten

Kentekenplaten worden voornamelijk gestolen om deze als dekmantel bij andere criminele activiteiten te gebruiken, zoals tanken zonder te betalen, te hard of door rood rijden of het plegen van een overval of ramkraak. De oorspronkelijke eigenaar is niet alleen veel tijd en geld kwijt voor aangifte en vervanging van de platen, maar kan ook worden geconfronteerd met onterechte boetes, verdachtmakingen of andere vervelende situaties. Autobezitters kunnen dit voorkomen door het autobedrijf te vragen om de kentekenplaten vast te zetten. In alle Utrechtse wijken worden maatregelen getroffen om verschillende vormen van autokraak -waaronder het stelen van kentekenplaten- te voorkomen. Jaarlijks vinden ongeveer 6000 autokraken in Utrecht plaats. Naast toezicht en fysieke maatregelen zoals extra verlichting, worden inwoners bewust gemaakt van het risico van het laten liggen van waardevolle spullen in de auto. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring