Subsidie voor projectvoorstellen alternatieve laad- en tankinfrastructuur

Laatste update 09 april 2018 Leestijd: 2 min

Bedrijven met plannen om werk te maken van alternatieve brandstoffen en energiedragers, kunnen voor de aanleg ervan in aanmerking komen voor subsidie via het project BENEFIC. Concreet gaat het om infrastructuur voor het (super)snel laden van elektrische voertuigen, CNG-LNG-tankpunten, waterstoftank-installaties en walstroom voor de binnenvaart. Aanvragen kan tot en met maandag 14 mei 2018.

BENEFIC is een grensoverschrijdend project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport en vraagt via een projectoproep bedrijven projectvoorstellen in te dienen. De maximale financiële steun bedraagt 20% van de kosten die in aanmerking komen voor de infrastructuurwerken. Alleen de kapitaalinvesteringskosten komen in aanmerking voor subsidie. Overhead-, exploitatie- en operationele kosten niet. De deadline voor het indienen van projectvoorstellen is maandag 14 mei 2018. Kijk voor meer informatie hierover op de website van BENEFIC.

Het hoofddoel van BENEFIC (dat staat voor BrussEls NEtherlands Flanders Implementation of Clean power for transport) is om de realisatie van infrastructuur voor milieuvriendelijke voertuigen en vaartuigen te versnellen. De partners Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van Nederland, Departement Omgeving van Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest streven ernaar 740 punten voor alternatieve brandstoffen en energiedragers te realiseren tegen 2020.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring