Ontdek het geheim van een goede gastles of goed bedrijfsbezoek

Laatste update 06 april 2018 Leestijd: 3 min

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de mobiliteitsbranche. Maar hoe kunt u als gastdocent deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie? Tijdens de workshop ‘Ontdek het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek’ krijgt u handvatten die u helpen jongeren voor te lichten en te enthousiasmeren.

Deze training is van ‘Gastlessen zo geregeld’, een initiatief van TechniekTalent.nu.

Enthousiasmeren

Voor een gastles of bedrijfsbezoek waar jongeren enthousiast van worden is meer nodig dan het delen van passie voor het vak. Inspelen op de belevingswereld en interesses van de leerlingen, hen aanspreken in een taal die zij begrijpen en hen boeien en nieuwsgierig maken. Al deze ingrediënten zijn essentieel om de activiteit effectief én leuk te maken.

Interactieve training

In deze training, voor medewerkers in een technisch bedrijf, laten de docenten het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek zien. Zij bieden handvatten en inspiratie voor iedereen uit het bedrijfsleven die gastlessen en bedrijfsbezoeken wil verzorgen en behoefte heeft aan ondersteuning.

In deze interactieve training staan de volgende vragen centraal:

  • Wie zijn deze leerlingen en hoe spreekt u hen aan?
  • Hoe geeft u een gastles die enthousiasmeert?
  • Hoe doen anderen het?

Kosten

Deze training wordt kosteloos aangeboden. Per bedrijf kunnen vier personen deelnemen. Wilt u met meer medewerkers deelnemen? Dan kan de training ook op locatie worden gegevens. Neem dan contact op via info@gastlessenzogeregeld.nu.

Data en locaties

Voor 2018 staan de volgende trainingen gepland:

  • dinsdag 10 april in Tilburg
  • dinsdag 15 mei in Amsterdam
  • dinsdag 5 juni in Ede of Wageningen

De training start om 12.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

Aanmelden

Heeft u interesse in deelname? U kunt zich hier aanmelden.

Investeren in jongeren: waarom eigenlijk?

Bas Huiskes van Autobedrijf Huiskes investeert bewust in jongeren in de regio. Hij geeft scholieren een kijkje in zijn bedrijf tijdens de Jongeren Bedrijven Dag, die de Talentencampus samen met het Osse bedrijfsleven organiseert. Hij vindt het belangrijk om jongeren al vroeg te enthousiasmeren voor de technische sector, om voldoende instroom te krijgen om op termijn vacatures te vervullen.

Lees verder in de BOVAGkrant

Deze training is mede-ontwikkeld door Jet-Net en wordt verzorgd door projectleiders voortgezet onderwijs van Stichting C3 en TechniekTalent.nu. Voor meer informatie over 'Gastlessen, zó geregeld', zie www.gastlessenzogeregeld.nu.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring