Waterstof: hoe pakken andere tankstationhouders dat aan?

Laatste update 08 september 2017 Leestijd: 2 min

Waterstof heeft veel potentie als alternatief voor fossiele brandstoffen. Maar voordat mensen waterstofauto’s kopen, moet er wel op voldoende plekken ‘getankt’ kunnen worden. Twee ondernemers pakten de handschoen al op en gingen ermee aan de slag. Jan Paul Kerkhof en Edward Doorten vertellen tijdens het Waterstofseminar op 11 oktober alles over hun visie en ervaringen.

Jan-Paul-Kerkhof.jpgJan Paul Kerkhof, eigenaar van een Shell-tankstation in Den Haag, opent in 2018 een waterstofvulpunt. Tijdens Waterstofseminar vertelt hij wat hem bezielde om solitair aan de slag te gaan met een waterstofvulpunt en hoe hij de financiering van zo’n anderhalf miljoen rond kreeg.

Edward-Doorten100.jpgEdward Doorten, eigenaar van GreenPlanet, koos er op zijn beurt voor de krachten te bundelen. Samen met Gasunie en Holthausen maakt hij zich hard om in 2020 acht waterstofstations in het noorden van Nederland te realiseren. Doorten vertelt tijdens het seminar over de samenwerking tussen deze partijen en hoe hij tegen waterstof aan kijkt.

Meld u aan

Ook andere partijen in de branche en  vertellen op 11 oktober hun visie over waterstof, waaronder BOVAG, leveranciers en oliemaatschappijen. Samen proberen we de kip-of-het-ei-discussie rond waterstof te doorbreken. Het seminar vindt plaats in het BOVAGhuis en Bunnik en is gratis toegankelijk.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring