Politie start aanbesteding casco operationele voertuigen 2.0

Laatste update 28 september 2017 Leestijd: 2 min

De politie start een aanbesteding voor nieuwe en gebruikte personenvoertuigen. De tender is gepubliceerd op www.TenderNed.nl en staat open voor alle autobedrijven die de mogelijkheid hebben om de gevraagde auto’s te leveren en te onderhouden. Een mooie kans voor BOVAG-leden.

Op donderdag 21 september heeft de politie op www.TenderNed.nl de aanbesteding ‘Casco Operationele Voertuigen 2.0’ gepubliceerd. Met als doel meerdere partijen te contracteren voor de levering van zowel nieuwe (casco) personenvoertuigen, inclusief reparaties, onderhoud en levering van banden (ROB) als alleen de levering van gebruikte (casco) personenvoertuigen en bedrijfswagens (occasions). 
Door deze aanbesteding worden de voertuigen die ingezet worden bij operatie en opsporingstaken diverser. Deze voertuigen zijn primair onopvallend (dus zonder striping) en van zoveel mogelijk uiteenlopende maten, merken, typen en kleuren, wat de herkenbaarheid en herleidbaarheid op straat als politievoertuig zoveel mogelijk tegengaat.

Bijzonder aan deze aanbesteding is dat de drempel tot inschrijven op deze opdracht en het meedingen naar de (bestel)opdrachten laag is. Voor het perceel dat toeziet op de levering van gebruikte personenvoertuigen en bedrijfswagens (occasions) wenst de politie drie partijen te contracteren die een zo breed mogelijk aantal merken en typen occasions kan (door)leveren.
 
In de voorgaande aanbesteding moest een leverancier alle merken en typen kunnen leveren. Dit is nu komen te vervallen, waardoor in deze nieuwe aanbesteding ook merkgebonden leveranciers kunnen inschrijven. Hiermee is het voor veel partijen mogelijk om leverancier te worden van de onherkenbare politievoertuigen. Ook het leveren van het ROB maakt onderdeel uit van het perceel voor het leveren van nieuwe personenvoertuigen.
 
Autobedrijven kunnen zich inschrijven nadat ze zich aangemeld hebben voor deze aanbesteding. Informatie hierover is te vinden op www.TenderNed.nl, onder casco operationele voertuigen 2.0.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring