Let op: controle energiebesparende maatregelen

Laatste update 29 september 2017 Leestijd: 2 min

Welke acties heeft u al ondernomen om energie te besparen in uw bedrijf? Op dit moment bezoeken milieucontroleurs bedrijven in de mobiliteitsbranche om de Lijst Erkende Maatregelen Energiebesparing onder de aandacht te brengen en te controleren wat u daadwerkelijk op dit gebied doet. Zorg er dus voor dat u aan de slag gaat!

Het is al jarenlang wettelijk verplicht om energie te besparen, maar het was voor ondernemers vaak onduidelijk op welke manier je aan deze verplichting moest voldoen. Er is daarom een handige lijst samengesteld om bedrijven in de mobiliteitsbranche met een werkplaats daarbij te helpen: de Lijst Erkende Maatregelen Energiebesparing. Deze lijst heeft sinds 1 juli 2017 een wettelijke status. Door aan de 23 maatregelen op deze lijst te voldoen, voldoet u aan de wettelijke eisen op het gebied van energiebesparing.

Lijst

BOVAG en VACO hebben de lijst in overleg samengesteld met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Omgevingsdiensten. De oorspronkelijke duizend maatregelen die erop stonden zijn teruggebracht tot 23 stuks, waarbij de investeringen binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend. Met de lijst is energiebesparing dus concreter, werkbaarder en eenvoudiger gemaakt. De lijst scheelt ondernemers bovendien een hoop gedoe, omdat de Omgevingsdiensten ermee in hebben gestemd.

Aan de slag

Onderaan deze pagina vindt u de handreiking en de lijst met energiebesparende maatregelen. Lees vijf veelgestelde vragen over de energiebesparende maatregelen in de BOVAGkrant. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of bel (030) 659 53 00.

Widget can't be used as inline.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring